Fritz Hansen – News 2017

av | apr 5, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Som jag redan berättat i samband med ett hotellprojekt av Jaime Hayon, så har Fritz Hansen valt att döpa deras utställning under Milan Design Week 2017 till Hotel Fritz. Och jo,  det är faktiskt Jaime Hayon som vi ännu en gång återkommer till, för det är hans nya alster som står i fokus hos Fritz Hansen under designveckan.

Den stora nyheten är hans nya modulsoffa Lune med skönt runda former, en flexibel soffa som går att bygga i olika storlekar och som man kan säga är en fortsättning på stolarna Sammen och Fri som släpptes för några år sedan. Jag älskar möbleringen med sofforna i kombination med fåtöljerna och småborden/pallarna i mitten.

Nyhet med modifikation är det hopfällbara brickbordet som designades 1958 av Willumsen & Engholm, och nu tar det åter plats hos Fritz Hansen  i deras kollektion med accessoarer som heter Objects.

Jaime Hayon har även designat lite nya accessoarer för Objects, en ny kudde med utomjordingar, en ny pläd i två olika färgställningar samt en bricka.
Lekfullt och helt förutsägbart, ja precis som det brukar vara när Jaime Hayon är i farten.

Min personliga favorit från Objects-kollektionen är Cecilie Manz keramikserie Earthenware som är så otroligt fin.

Den här veckan blir det mycket nyheter som snappas upp från nyhetsflödet från Milano, så mycket fint som visas just nu, och av detta ser vi trenderna som kommer hos oss lite längre fram.

*Pressbilder Fritz Hansen

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Things on my mind

    […] 5. Nylanserade soffan Lune, läs mer HÄR […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Designer of the Year 2018 at Maison & Objet

    […] fina keramikserien Earthenware  och sittpuffen för Fritz […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *