IKEA Delaktig + Bemz Haute Couture

av | apr 6, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Som utlovat har IKEA och Bemz visat upp DELAKTIG designad av Tom Dixon iklädd haute couture-överdrag, vid Tom Dixon’s utställning under Milan Design Week.
Haute couture-överdraget som är det första steget i samarbetet kommer att följas av en gemensam kollektion med överdrag exklusivt designade för DELAKTIG.
DELAKTIG är utformad som en open source-produkt, där syftet är att både andra företag och konsumenter ska kunna ”hacka”, dvs modifiera och göra sina egna modifieringar av de olika modulerna.
I och med detta samarbetet är svenska Bemz det första företaget som ”hackar” DELAKTIG.

Idén bakom det överdådiga överdraget av svart långhårigt fårskinn kom till genom ett nära samarbete mellan designteamen i London och Stockholm.
Överdraget skapades under två veckors tid, för hand av två sömmerskor i en ateljé i Stockholm, och resultatet visar de oändliga möjligheterna med plattformen DELAKTIG.
Från avskalad och mycket strikt till extravagant och omfamnande, ja ungefär så skulle jag personligen vilja beskriva förvandlingen.

*Pressbilder BEMZ

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » IKEA DELAKTIG – snart dags för säljstart!

    […] under Salone Del Mobile i Milano tidigare i vår där en sneak peek visades upp samarbete med BEMZ. Nu börjar det dock dra ihop sig en smula inför försäljningsstarten som sker den 9 februari i […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *