Baranquilla

av | apr 7, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Senaste ”nytt” från Svenskt Tenn som jag spanade jag in igår, dock endast genom skyltfönstret när jag gick förbi, är textilen Baranquilla som Josef Frank ritade 1943-45.
Textilen var senast i produktion under 80-talet men nu kommer den alltså åter i två olika färgställningar, och visas just nu på Svenskt Tenn i en utställning skapad av den österrikiska arkitekten och Frank-kännaren Claudia Kavaller.

Historien bakom Baranquilla är att mitt under pågående världskrig – efter nazisternas ockupation av Norge och Danmark, så valde Josef Frank och hans fru Anna att lämna Stockholm för Amerika och Manhattan.
De reste då via den colombianska hamnstaden Baranquilla och nådde slutdestinationen New York i december 1941.

*Pressbilder Svenskt Tenn

2 Kommentarer

 1. Åsa

  Vi har just hetsätning oss för att satsa på,två,Jättepaddan till vårt v-hörna. Men att välja tyg känns omöjligt! Ena dagen vill vi ha enfärgat, ljusgrått, ull. Nästa dag blir jag så förtjust Miettinen mönstrat Frank-tyg. Kan du vägleda litegrann?.

  Vi bor i ett 60-talshus. Färger i övrig inredning är grundfärgerna, dvs mer åt det färgstarka som hos Svenskt Tenn, men vi har inga mönstrade möbler eller gardiner. Mest i kuddar och färgglad konst. Ljus soffa, teakbord, vitoljad matgrupp med y-stolar.

  Svara
 2. Åsa

  Ser att min förra kommentar blev helt galen med autokorrekt. Ska ju stå att vi just bestämt oss för att satsa på var sin Jättepaddan till vår tv-hörna. Och att det är så svårt att välja mellan enfärgat grått eller ett mönstrat Josef Frank. Typ Mirakel.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *