Skuggspel av Harri Koskinen på Svenskt Tenn

av | feb 6, 2017 | Design, Stockholm Design Week 2017, Veckans Inredningsnyheter

x47aagcjhgjjzt5gddh1

I morse var jag inbjuden till en hiskeligt tidig pressvisning av Harri Koskinen’s utställning Skuggspel på Svenskt Tenn, och eftersom det var alldeles för tidigt på dagen för min del så, jagfår  helt enkelt spana in utställningen senare i veckan.

l92pxedld0o7lg1es5lt

jl7ft0x4i3rl8jqfojzv

p0oj54pwmqjvl7xikivu

Koskinen har fått mottaga en stor samling priser och utmärkelser genom åren, både nationellt och internationellt, och i början av karriären skapade han den numera klassiska glaslampan ”Block Lamp” som har prisbelönats flera gånger om och 2009 erhöll han ett av världens mest ansedda designpriser; Torsten och Wanja Söderbergs Pris, som årligen delas ut av Röhsska museet i Göteborg.

”Harri Koskinen är en av vår samtids stora nordiska formgivare. Vi bjöd in honom till ett samarbete i vår strävan att kombinera modernism med kulturarv, historiskt med samtid och funktionalitet med konstnärlighet i allt vi gör” säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

mfzrvz3mjv1cp32q7hwu

Svenskt Tenn lanserar i samband med utställningen vå belysningsnyheter formgivna av Harri Koskinen.
En mässingslampa i golv- respektive bordsmodell har tagit plats i sortimentet och formen kommer från bladverket hos en monstera.

efj37ixkk0hibf79qrd4

kzry5lvaocgf3dtisacd Pressbilder Svenskt Tenn

Harri Koskinen har även designat en bricka som  i limiterad och numrerad upplaga om 100 st.
Utställningen pågår i Svenskt Tenns butik på Strandvägen 5 från den 7 februari till och med 26 mars.Priser: bordslampa 5 600 kronor, golvlampa 11 800 kronor och bricka 600 kronor.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen: Vårens nyheter hos Svenskt Tenn

    […] nya lampa med namnet Shadow som lanserades i samband med Stockholm Design Week och som även fått en egen utställning till sin ära i butiken i […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *