Första Advent

3d7a9690

Första Advent är här och vi har fixat adventsmys här hemma hos oss så att det står härliga till.
En brasa i vår öppna spis (adlink) i hallen, stjärnorna är på plats, första ljuset i Lucia-ljusstaken är tänt, och ja i bakgrunden har vi såklart lite julmusik.

3d7a9717

Här ser du mitt nya ekologiska fårskinn från en isländsk uråldrig fårras som jag inte minns namnet på, men så himla udda iom att det är svart och vitt och helt naturligt så, dvs det är inte infärgat eller något i den stilen, ja det t om luktar får, haha.
Skinnet köpte jag i julbodarna på stan, men de har även en butik vid Lilla Torg som jag inte minns namnet på nu, men de har väldigt fina skinn till bra priser.
Jag köper alltid ekologiska skinn och har du inte vägarna förbi Malmö så kan jag tipsa dig om detta fårskinnet ett svenskt lammskinn med beredning/garvning utan krom (No chrome/Eko) från Karlsbergs Gård.
Vill du veta hur man ser om det är ett ekologiskt och bättre miljöalternativ där man inte använt krom så ska du kika på fårskinnet’s baksida, är det vitt är det helt naturligt, men om det istället är grått så har man använt krom.

3d7a9729

Första ljuset är tänt!
Mässingssjustaken som heter Lucia och kommer från Hilke Collection är ny för i år och så himla fin att den kommer att få bli ett stående inslag, som en del av våra jultraditioner.

image image

Och nu ska vi ta på oss och gå ut på stan för att få ytterligare julstämning, det blir ju mer stämningsfullt med all belysning osv när mörkret kommer.

Hoppas att du har en fin 1:a Advent, nu är julen här!

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

1 reaktion på “Första Advent”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.