Godaste julbordet

av | nov 26, 2016 | Design, Hemma hos Inredningshjälpen, Jul, Okategoriserade

3d7a9663

Idag har julförberedelserna startat på riktigt här hemma hos oss, mannen har gjort jättefint på vår balkong med granris och belysning (ni ska få se) och jag har pysslat runt här inne med stjärnor, ljusslingor osv.
Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag ändra runt lite under veckorna som kommer…

3d7a9669

3d7a9670

image

På seneftermiddagen tog vi en långpromenad som avslutades bland julbodarna på stan som öppnat idag, och där jag köpte ännu ett ekologiskt lammullsskinn, tydligen från en isländsk uråldrig får-ras som har svartvit ull.
Jag hann ju inte fota detta idag eftersom det var beckmörkt när vi var hemma igen , men jag fick klart godkänt av Affe som frustade och nosade igenom hela härligheten och lade sig sen där ungefär som om ”Tack ska du ha, precis vad jag behövde”.

3d7a9688

image

Och nu när jag börjar komma i julstämning så dyker tankarna på ett riktigt härligt julbord upp, ja jakten på det godaste julbordet någonsin brukar vara ett hett ämne såhär års, speciellt om man gillar julbord som jag och min man gör.
Vi har testat julbordet på Grand Hotel i Stockholm, Berns Asiatiska’s variant av julbord, Grand i Lund, Sjömagasinet i Göteborg som är ett ljuvligt julbord för den som älskar fisk och skaldjur och ja sen minnas jag inte fler.
Vilket är ditt tips på det godaste julbordet? Helst i riktigt mysig miljö, äkta julkänsla, småskaligt och inga halvfabrikat.

Kram

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

8 Kommentarer

 1. Nini Tjäder

  Långbro Värdshus strax utanför Stockholm. Supergod mat och väldigt trevlig miljö.

  Svara
 2. Marie

  Sankt Markus vinkällare i din stad är det godaste jag ätit.

  Svara
 3. Carolina

  Har testat flera olika i Sthlm, men senaste tre åren har vi ätit på fjärderholmarnas krog. Såå mysigt, man åker den abbonerade båten ut och sen är all mat lagad där, små portioner av allt så att man orkar äta det mesta samt att huvudkocken står och lagar det varma på plats. Lite dyrt, men rekommenderas starkt!!

  Svara
 4. admin

  Åh tack för påminnelsen, det minns jag att vi funderade på för något år sedan men att det var fullbokat där då, får hoppas vvi kan få till det i år.

  Kram Anette

  Svara
 5. admin

  Där har vi varit vid något tillfälle men tyckte inte maten där var speciellt god, tyvärr.

  Tack!

  Anette

  Svara
 6. admin

  Hej Ninni!

  Sett ska jag kika närmare på!

  Kram Anette

  Svara
 7. Kicki

  Gamla Riksarkivet på Riddarholmen!
  Historisk miljö och Christian Hellberg + Niklas Ekstedt som kockar! ✨

  Svara
 8. Inredningshjälpen

  Det har jag hört talas om, försökte boka förra året men då var det HELT fullt

  Kram

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *