Patrizia Moroso

av | nov 8, 2016 | Design, Hemma-hos-reportage, Okategoriserade

40919-1_og

Ett designvarumärke som fascinerar mig oerhört mycket är italienska familjeföretaget Moroso och dess ägare Patrizia Moroso.
Jag hade äran att få träffa henne och Patricia Urquiola som som ofta designar för Moroso, under en pressvisning på NK för några år sedan, och ett besök i deras monter under Salone del Mobile samt i deras showroom i Milano är ett måste för mig.
Inte alls för att detta är min egen personliga inredningsstil eller så, varken stil eller kulörmässigt utan snarar för att jag tycker att man så tydligt ser var trenderna pekar och för att Patricia är en så himla naturlig person med ”fötterna på jorden” (hatar det uttrycket, var annars ska de va?) och liknande kvinnor som jag beundrar som tusan, är nyss nämnda Patricia Urquiola och Ilse Crawford.

23777-1

De två bilderna här i mitt inlägg har jag lånat från Vouge Living och de är tagna hemma hos Patrizia Moroso i hennes hem i Italien.
Mönster och kulörer i massor precis så som det brukar vara när man kika på Moroso som varumärke rakt upp och ned utan att plocka ut enskilda produkter ur sammanhanget.
Och jag älskar såklart att Patrizia har en soffa i nästan exakt samma kulör som den som nyss flyttat in hemma hos oss.
När jag surfade runt hittade jag en väldigt sevärd film hos Nowness där vi får kika in hemma hos Patricia, kika gärna på den och lär känna henne du med!

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen: Som en slags förklaring

    […] Nyss nämnda nyfikenhet och iver att lära mig mer om inredning och design gör att jag söker inspiration, info, bilder osv som jag sen gärna delar med mig av, ett sådant exempel är hemma-hos-reportaget hos en av mina stora förebilder, Patrizia Moroso […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *