Iittala Teema Tiimi

av | nov 9, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

img_2238

Vi lever i en föränderlig tid i mångt och i mycket, och med detta förändras vårt sätt att leva, hur vi tänker kring maten vi äter osv.
Men, oavsett nya matvanor och mer som upptar vår tid, så är det ännu idag förenande och viktigt för oss att umgås vid en gemensam måltid, både till vardag och till fest.
Med detta i åtanke har finska designvarumärket Iittala valt att göra en nytolkning av en av deras klassiker, nämligen matservisen Teema.
Teema skapades redan 1952 av mästaren i finsk vardagsdesign, Kaj Franck, och i januari lanserar Iittala en ny serie som tillägg till denna klassiker, Teema Tiimi som är formgiven för det nya globala köket.

img_2239

img_2240

Inför nyanseringen lägger Iittala till fyra nya produkter i den globala samlingen som tre unga formgivare med ursprung från Asien har tagit fram, Minjia Wang (Kina), Ai Ono (Japan) och Kyuhyung Cho (Korea).
De har formgett skålar och tallrikar som fungerar lika bra som både österländska som västerländska serviser.
Med en enda skål som passar lika bra till soppa, ris, glass eller sidorätt får fantasin inga gränser.

image

skarmavbild-2016-11-09-kl-16-05-02 Pressbilder Iittala

Serien lanseras anpassat både för den skandinaviska och asiatiska marknaden och i Sverige lanseras en mindre kollektion i den populäraste Teema-färgen, vit, en ljusblåvariant samt en blå variant med prickar, medan man i Asien lanserar serien i större omfång om 26 delar och i fler färger som kommer finnas tillgängliga för köp på Iittalas hemsida.

Servisen premiärvisdes igår vid en middag på Restaurang Råkultur i Stockholm dit jag var inbjuden men tyvärr inte hade möjlighet att närvara.
Stylingen vid middagen gjordes av Tina Hellberg, ja attans att jag missade det kalaset!

Produkterna finns i butik från januari 2017

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

3 Kommentarer

 1. Inredningshjälpen: Som en slags förklaring

  […] glöggmingel för Blossa Hantverksglögg, samt middag tillsammans med Iittala inför lanseringen av Teema Tiimi. Men det blev inget Stockholmsbesök denna gången utan ”bara några […]

  Svara
 2. Sisustusuutiset 45/2016 - Meillä Kotona -blogit

  […] ensimmäinen uutinen kantautui tietooni hämmentävästi ruotsalaisista blogeista (mm. täältä), vaikka kyseessä on suomalainen brändi: Iittala. Iittala lanseeraa nimittäin uusia osia […]

  Svara
 3. Teema Tiimi – en nyhet från Iittala | Ambienti

  […] Mer information och bilder hittar ni hos Inredningshjälpen. […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *