IKEA’s APRILNYHETER 2018

av | feb 24, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Jag vet inte hur många nyhetslanseringar som kommer från möbeljätten IKEA på ett år, men många är det och de duggar minsann ganska tätt.
För ute så länge sedan visade jag IKEA Sommar 2018, tätt följt av IKEA INNEHÅLLSRIK och nu så sent som i veckan visade jag ännu en limiterad kollektion med namnet HJÄRTELIG med fokus på antistress, välbefinnande och Yoga.
Och idag blir det ännu fler nyheter när jag med ett långt bildsvep visar dig IKEA’s April Nyheter 2018. Jättefina inspirerande bilder med blandni tema från nomadliv i öknen till camping i det fria och ”vanligt hemmaliv i stan”
Bilderna är tagna av två fotografer, Andrea Papini och Stellan Herner samt ett helt team med grymma stylister, nämligen Sasa Antic, Camilla Gantelius och Nina Parkeborn.

Allra överst i bild här i inlägget ser vi det nya hyllsystemet KUNGSFORS för köket av rostfritt stål och hyllor av ask med tillhörande accessoarer för maximal användning/förvaring.
Inspirationen till denna kommer från de öppna hyllor som ofta återfinns i restaurangkök och har tagits fram i samarbete med kocken Maximillian Lundin.

Ännu en nyhet för köket är bänkskivan SKOGSÅ som påminner om en stavlimmad slaktarbänk men denna består av en kärna av MDF i kombination med ett tunt lager (3 mm) solid ek.

Här ovan ser vi den nya lackade vasen PEPPARKORN som designats av Maria Seipel.

Ny kökskran i gammal stil!
Denna som är 36 sm hög heter GAMLESJÖN och kommer i borstat svart utförande
Designer: Brickstad/ Palleschitz/Petersén.

Senaste nytt när det gäller bäddmadrasser hos IKEA ser vi här ovan, en pocketmadrass med namnet HIDRASUND som är tillverkad av hållbara material som bla kokosnötsfibrer och är designad för en hälsosam sovkomfort och som dessutom har 25 års hållbarhetsgaranti.
Komplettara HINDRASUND med den latexfyllda bäddmadrassen TISTEDAL för bästa sovkomfort och avlastning för hela kroppen.

I hängmattan ovan ser vi kuddfodral och pläd som tillhör serien JONFRID gjord av naturmaterialen bomull och linne.

Serien BJÖRKSNÄS av björkträ med tydlig skandinavisk look designad Knut Hagberg and Marianne Hag-berg finns sedan tidigare hos IKEA men kompletteras nu med en sängstomme, ett sängbord och en byrå med fina läderdetaljer.

På soff-fronten har vi nyheten den flexibla och byggbara modulsoffan GRÖNLID designad av Francis Cayouette och här ovan ser vi den i den ljust bruna kulören men finns även i beige, off white och ljus turkos och inte minst är har denna 10 års hållbarhetsgaranti

Ett nytt brickbord med löstagbar bricka som bär namnet FRIDAFORS ser vi ovan, ett bord som tillverkas av pulverlackerat stål.

Väggarmaturen NYMÅNE finns både med kort och med en längre arm och här ovan i bild ser vi den förstnämnda.

Skrivbordsstolen HATTEFJÄLL ergonomisk funktion i kombination med snygg design av formgivaren Monika Mulder

Puffar är mäkta populärt sedan en tid tillbaka och här ser vi nyheten SANDARED som kommer i tre olika storlekar och lika många kulörer.
Att använda som extra sittplats eller som ett litet bord.

En ny handvävd matta (Indien och Bangladesh) av 100% ull som heter VIDEBÄK ser dagnes ljus

Korg av lackad rotting med namnet SNIDAD

Stjärnstylisten Sasa Antic, min härliga kompis, här insvept i bäddsetet PROVINSROS med etniskt mönster och tillverkat av 100% bomull från sk ”Better Cotton” som innebär att det är ett bättre miljöval än ”vanligt framställd bomull”.

PROVINSROS finns både för enkel och dubbeltäcke

Handdukarna FLODALEN, och även dessa är sk ”Better Cotton” och bra ur miljösynpunkt.
Flera storlekar och ett antal olika kulörer finns dessa i.

Sist ut har det nya överkastet fått hänga med campingturen.

 

*Pressbilder IKEA

5 Kommentarer

  1. Måndagstips | Malin Persson

    […] hos Inredningshjälpen kan du läsa om Ikeas vårnyheter. Mig föll kollektionen Hjärtelig i smaken då den har fokus på […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Modulär

    […] som fanns att visa upp under förra veckan. Bland höjdpunkterna här hos mig fanns tex April Nyheterna hos IKEA samt samt även en Yoga-inspirerad kollektion som kommer hos dem, fina nyheter SS18 hos Lyngby […]

    Svara
  3. Fredagssvepet 9/18 |

    […] Mina egna Agave står i vintervila ett bra tag till. Det är alltid startskottet för den första sommarkänslan när de kommer ut från förrådet. Temperaturen verkar inte vara något problem i denna miljö där IKEA fotograferat sina nyheter som kommer i april. Fin liten blompiedestal där. Genom Inredningshjälpen. […]

    Svara
  4. Inredningshjälpen » IKEA’s April Nyheter 2018 (igen)

    […] ursprungliga inlägg hittar du HÄR och här i detta inlägget pyttsar jag in ytterligare några bilder som inte kom med vid förra […]

    Svara
  5. Inredningshjälpen » IKEA’s första högtalare är här

    […] Nu i april lanserar IKEA deras allra första trådlösa högtalare (kan även användas ansluten med sladd) som heter ENEBY. Utrustade med Bluetooth och med textilklädd front lika andra redan befintliga högtalare som det finns massor av sedan tidigare på marknaden. ENEBY kommer i två olika storlekar och i olika varianter som väggfäst och bärbar. Fer nyheter som kommer uttal försäljning hos IKEAnu i april kan du kika på HÄR […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *