IKEA INNEHÅLLSRIK

av | feb 9, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Idag vill jag gärna visa dig ännu en kommande kollektion hos IKEA, denna gången är det dock inget samarbete med en känd designer utan ett socialt projekt tillsammans med kvinnliga konsthantverkare i Indien som döpts till INNEHÅLLSRIK.
IKEA har tillsammans med de indiska kvinnorna tagit fram en serie med unika, hantverksbetonade produkter och alla bär tydliga tecken av gediget, traditionellt hantverk, och som vi ser via bilderna så är kulören som gäller blått för hela slanten!

Ja, IKEAs syftet med kollektionen,  förutom det sociala angagemanget för de indiska kvinnorna, är att återuppväcka intresset för just konsthantverk och att vi INTE enbart ska använda våra händer för att navigera våra smartphones….

Kollektionen där även  Stina Engler och Sara Fager har varit delaktiga bjuder på korgar som flätats för hand, textilier med patchworkteknik och även broderade textilier för hemmets alla rum från kök och badrum till vardagsrum och sovrum.

Kollektionen som bär namnet INNEHÅLLSRIK släpps till försäljning på Internationella Kvinnodagen den 8 mars 2018.

 

*Pressbilder IKEA

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » IKEA’s APRILNYHETER 2018

    […] duggar minsann ganska tätt. För ute så länge sedan visade jag IKEA Sommar 2018, tätt följt av IKEA INNEHÅLLSRIK och nu så sent som i veckan visade jag ännu en limiterad kollektion med namnet HJÄRTELIG med […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *