Inredningsnyheterna v.19

av | maj 11, 2024 | Uncategorized

Hej!

Då var i framme vid veckans höjdpunkt här i boggen igen, ja jag syftar såklart på veckans nyhetslista med de senaste inredningsnyheterna som ska visas upp.
Även denna vecka en så kallad kortvecka i och med att det är Kristi Himmelsfärd så många har nog passat på att ta långhelg inkl PR-byråer osv.
Det som står högt i fokus denna veckan för min del är Eurovision finalen ikväll som jag aldrig missat vad jag kan minnas i hela mitt liv, lite som julafton faktiskt.
Detta till trots har jag fått till en ganska skaplig nyhetslista för vecka 19, häng med så kollar vi!

Först ut har vi en nyhet från danska Fritz Hansen som vill belysa att det i år är 80 sedan som The China Chair designad av ikoniske Hans J. Wegner såg dagens ljus.
För att fira jubilaren släpper man nu en limiterad upplaga i oljad europeiskt körsbärsträ med en sits i finaste läder.
Stolens släpps nu i maj i en begränsad upplaga om 80 stolar.

Carl Hansen & Søn är aktuella med en special edition av deras ikoniska KK47000 Safari Chair designad a Kaare Klint i tre nya jordnära kulörer och med en bas av teak.
De nya varianterna säljs exklusivt i Carl Hansen & Søn Flagship butiker och på deras hemsida fram t om den 30 juni 2024.

Nästa nyhet på tur är även detta en specialutgåva och denna gången de välbekanta utemöblerna från Grythyttan i Svartoljad Ek/Varmförzinkat stål, och detta unika utförande tillverkas exklusivt för LÄNNA Möbler och finns endast att köpa online och i deras butik i Stockholm.
Möblernas design bygger på Artur Lindqvist ursprungliga formgivning från 1950-talet och finns att kika närmare på HÄR.

Mycket just nu kretsar ju kring sommarliv, en efterlängtad årstid för oss nordbor som ju verkligen är experter på att gå all in under den korta perioden som kallas sommar och njuter gärna ute osv.
Att inreda sitt hem ungefär i samma stil som vi gör inomhus är ju en trend som vi sett komma stort de senaste åren, och vem skulle tacka nej till att inreda uteplatsen lite marint alá Lexington Summer 2024?
Se kollektionen HÄR

Ett nytt danskt färgföretag med namnet Blēo har etablerat sig inom färgbranschen, och deras fokus är hög modegrad och ett stort fokus på miljöfrågor.
Dessutom har de tagit fram en bag-in-box lösning som ett koncept en när det gäller praktisk och hållbar design på emballage för väggfärger.
I tätt samarbete med namntunga branschprofiler som Norm Architects, Cecilie Bahnsen, Cecilie Manz, Inga Sempé och Yvonne Koné, Se mer HÄR

Tipstack till Frida

Den 16 maj i nästa vecka blir en betydelsefull dag för alla fisk- och skaldjursentusiaster i Göteborg, då är det nämligen premiär för en av Göteborg’s främsta ikoniska byggnad som åter öppnar sina dörrar efter en lång tids omfattande renovering.
Jag talar såklart om välkända Feskekôrka Feskekôrka som är ca 150-år gammal byggnad som sedan 2020 har renoverats och utvecklats för att matcha dagens funktions- och designbehov.
Huvudmålet har varit att återställa den ursprungliga öppna känslan av fiskhallen samtidigt som man försiktigt har integrerat moderna tekniska lösningar för att uppfylla dagens krav för livsmedelshantering.
Feskekôrka byggdes år 1874 efter arkitekten Victor von Gegerfelt’s ritningar, och blev 2013 ett byggnadsminne i Göteborg.

Designvarumärket Tinted Objects firar i dagarna 1-års jubileum och firar detta detta genom en pop-up-shop med sample sale imorgon söndagen 12 maj.
Platsen för detta ser du här ovan, hoppas du har nära dit!

Nu släpper svenska Vedum årets nyheter för tvättstugan, här möter deras populära lucka Maja i en linnebeige kulör en smart funktionsvägg med luckan Molly i vitpigmenterad ek.
Miljön är fylld av praktiska och ergonomiska lösningar där olika materialval och kulörer hjälper till att skapa en dynamisk och harmonisk tvättstugedröm.
Materialblandningen i tvättstugan bidrar till en fin dynamik, linnebeige och vitpigmenterad ek mot en ljus laminatskiva och mörkt bruna väggar skapar en välbalanserad kontrast.
Det vackra terazzogolvet blir en mjuk övergång som håller samman färgsättningen och dessutom är golvet perfekt i tvättstugan då det är lättstädat och tål vatten.

De klassiska utemöblerna ovan i bild från Fri Form är en personlig favorit och långt ifrån någon nyhet. Designen är ursprungligen av grevinnan Elsa Stackelberg som formgav möblerna på 60-talet och som upptäcktes av självaste Prins Bertil vid utställningen NU64. Möblerna som finns i en rad olika utförande och som räknas som tidlösa klassiker idag, kommer nu i ett nytt material som går under namnet Redwood. Läs mer om Fri Form HÄR 

Självklart måste jag tipsa dig om årets finaste träsko, eller toffla som jag kallar det för, denna underbara toffel är tillverkad för hand i de Småländska skogarna och designad av ingen mindre Karin Mannerstål för Mimou .
I år fyller mitt favoritvarumärke Mimou 20 år och firar detta med olika produktsläpp under året, och först ut är alltså denna träsko med stram rosett som finns i kulörerna ovan i bild. Träbotten tillverkas från ett stycke kvistfri al i samma lokal som trätofflan produceras, och för extra komfort så har träbottnen en urgröpning för stortån samt en sula av mjuk och slitstark certifierad pvc producerad i Sverige. Läs mer om de fina tofflorna HÄR

Under våren 2024 öppnar det nya hotellkonceptet Landet sina första stugor, hotellkonceptets namn är högst passande då det erbjuder en klimatsmart, naturnära och väldesignad tillflyktsort i skärgården utanför Trosa. Landets miljövänliga stugor är designade av den hyllade svenska arkitekten Andreas Martin-Löf, och låter gästerna koppla av och fördjupa sig i de vackra omgivningarna.
Initialt finns fyra stugor om 40 kvm tillgängliga, belägna i hjärtat av ett 400 hektar stort naturreservat nära Trosa, en av Sveriges vackraste småstäder, och inom kort tillkommer ytterligare sex stugor.
Planlösningarna gör det möjligt för flera personer att komma ut i naturen tillsammans, på ett nytt sätt.
Läs mer på deras hemsida som finns HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns ovan i samband med texterna om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *