Ethimo Salone de Mobile 2024

av | maj 7, 2024 | Uncategorized

*reklam för egen verksamhet*

Hej fina kompis!
Vad kul matt du kikar in här hos mig idag, idag är det ju runda slängar en månaden sedan jag vari Milano för den stora internationella mässan Salone de Mobile 2024, som årligen går av stapeln i april och Milan Design Week som går av stapeln samtidigt.
Jag besökte Milano främst eftersom det är Ethimo’s hemmaarena, dels ställer de ut med en fin stor monter på mässan, de har två showrooms i stan och dessutom delaktiga vid flera andra separata utställningar tex i samarbete med Elle Decor Italy mfl, ja det märks sannerligen att varumärket vät från underdog till respekterat och ledande inom sitt segment internationellt.

Även vår andra agentur, för soffor, dvs HomeSpirit ställde ut på mässan med en egen monter så ja, jag hade  buzy dagar och kvällar veckan, och väl hemmkommen var ju tvungen att landa lite inne jag kände mig redo att berätta om allt här i bloggen.
Men otroligt roligt, inte minst eftersom intresset för vår del när det gäller Ethimo ökar hela tiden, så tacksam för detta.

Du som följer mig via Instagram har säkert redan sett en hel del både via bilder och videos som jag postade under tiden, allt från Ethimo under veckan finns  HÄR samt  HÄR och även från HomeSpirit HÄR


Årets monter var inte alls i stil med förra årets monter som då byggts upp med fokus på nyheten Cosmo , i år var fokuset på den nya kollektionen Patio och settingen var ungefär som om man befann sig utomhus i magiskt ljus (bästa mässmonterljussättning som jag upplevt) och kunde gå in i olika cabanas med tygskynken som fladdrade lätt i vinden (fläktar).

Vill du se mig gunga i den nya hammocken som ingår i kollektionen Patio så kika HÄR

Förra året lanserade jättefina keramikkrukor med namnet Bulbi designade av Studio Pepe, nu i år utökades kruk-kollektinen med en ny serie som heter Innesti som blir jättefina att kombinera med de som redan finns.

 

Här ovan ser vi en bildkavalkad av den nya kollektionen Patio som kommer ut på den skandinaviska marknaden först våren 2025. En jättefin kollektion med en ny unik flätning av Olifin (ett vattenavstötande och snabbtorkande material) vacker teak, mjuka runda former och en bordsskiva av helt unik marmor som det finns väldigt lite av att få tag i på marknaden. Själva stoppningen på sofforna osv är att jämföra med bouchle som är populärt på inomhussoffor, men här såklart väderbeständig textil och madrassen inuti är snabbtorkande.

Ovan i bild ser vi dels den nya lampan Lustra som ser ut som en svamp (tycker jag) och de små sidoborden/pallarna som heter Folia och samtliga har designats av Luca Nichetto som står bakom en hel del andra kollektionen både när det gäller utemöbler och utomhusbelysning hos Ethimo se hans alster HÄR

 

Kollektionen Rafael är lite av Ethimos stolthet, inte minst eftersom denna lite annorlunda kollektionen är designad av ingen mindre än den italienska stilikonen Paola Navone. Jag har alltid älskat allt som Paola Navone designat för Gervasoni, ja det är samma Paola som är mamma till soffan Ghost som firar 20 år i år och hyllades stort under Milan Design Week. Givetvis fick kollektionen ta plats i centrum av montern och då med det stora matbordet med en unik bordsskiva av lavasten.

Bordet Bold är  ingen nyhet i sig och inte stolarna som ingår i kollektionen HÄR designad av Luca Nichetto heller, men kombinationen av dessa som Ethimo gjort i montern var en ögonöppnare för mig. Så himla vackra tillsammans och givna favoriter ur Ethimo’s sortiment för mig. Bordet Bold finns även i en avlång variant och det finns en hel serie som heter Venexia som du kan kika närmare på HÄR

Utegymmet Out-Fit designat av Studio Adolini har vunnit flera prestigfyllda utmärkelser under de gångna året, och givetvis fick etta vara med såväl i montern som vid en stor utställning på stan iscensatt av Elle Decor Italia hade gjort i Palazzo Bovara, en utställning som jag tänkte visa i ett annat inlägg men det finns rörligt material att kika på HÄR

Hoppas du gillade detta inlägget och att du vill se mera som jag utlovade ovan.

KRAM 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *