Glad Valborg

av | apr 30, 2024 | Uncategorized

Hej fina kompis!

Vad glad jag blir för att du kikar in här hos mig på självaste Valborgsmässoafton och allt, en dag som hyllar vårens ankomst och den härliga tid som vi har framför oss nu.
Dagen bjuder på ljuvligt vårväder och mer av detta utlovas framöver, som jag hoppas du får njuta av till max.
Inför helgen mitt i veckan slog jag till och unnade mig årets första pioner, ja helt magiska om jag själv får säga det.

Pioner är en av mina absoluta blommor och de kommer ju i så många olika skepnader med de olika arterna och varianter som finns.
Och som alltid är det devisen njuta här och nu som gäller få säsongen för dessa är relativt kort.
Dessa som just nu är härligt rosa kommer så sakta att öppna upp sig och så småningom bli helt ljusgula.

Fina kuddar med volanger tipsade jag ju om i mitt inlägg igår, ett inlägg som du inte får missa om du gillar fina decokuddar precis som jag.

I detta inlägget blir det mycket bilder och ganska lite text, jag har diagnostiserat mig själv med hjärntrötthet light, så hjärnkontoret funkar inte som det ska just nu.

Årets första pioner.
Älskad blomma med kort säsong här hemmavid, och dessutom Ethimo’s signatur då familjen som äger driver en stor botanisk trädgård i Viterbo där deras verksamhet kring Ethimo finns.
Där finns en av Europas största unika pion-odlingar och det var till serveringen där som Ethimo’s Flower kom till

Hut firar du din Valborg? Här hos oss blir det bara en lugn och skön kväll här hemmavid, Valborg är inget som jag har några speciella traditioner till, har nog aldrig firat denna dag förutom kikat på någon Valborgseld eller liknande. Hur som helst är det ju lite helgkänsla trots att det är mitt i veckan så det kan man ju gilla om inget annat.

Ha en fin kväll!

Kram’

1 kommentar

  1. Annika

    Så vackra pioner! Ja pioner är nog en favoritblomma här också. Vi firade Valborg i Halmstad. Väldigt fint firande med en brasa i Nissan och kanotister som åkte i cirklar med facklor på kanoterna. Jättefint!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *