Kvällsmingel på SDW 2024

av | feb 13, 2024 | Uncategorized


Hej fina vän, hoppas att allt är fint hos dig denna tisdag, Fettisdagen dessutom.
Jag var lite sugen på en semla idag, jag har faktiskt inte ätit någon ännu i år men kunde krasst konstatera att dessa var slutsålda på de två ställen som jag kunde komma på.
Nåja, jag kan ju köpa imorgon istället, då lär de inte vara slutsålda.
Denna veckan kommer gå i ett lugnare tempo, jag behöver ladda om batterierna efter dagarna i Stockholm med fullt schema från tidig morgon till sen kväll.
I detta inlägget bjuder jag på lite bilder från förra veckans kvällsaktiviteter som jag redan visat på Instagram med rörligt material som finns att beskåda HÄR

Först ut har vi middagen som jag var inbjuden till på 100-års jubilaren Vår Gård Saltsjöbaden på onsdagen, en middag som var så fantastisk att den egentligen är värd ett helt eget inlägg, men det få bli vid ett annat tillfälle eftersom jag tänker bjuda dit min man snart för en övernattning och middag i deras nyöppnade restaurang Villa Skärtofta.
Då kommer jag dessutom att kunna ta bilder av den fantastiska platsen i dagsljus för att göra detta helt underbara ställe bättre rättvisa än dessa bilder tagna med mobilen i kvällsljus.
Rörligt material från kvällen hittar du HÄR

Förutom själva miljön, gästfriheten och den underbara maten så var även sällskapet helt i min smak. Till bordet under kvällen hade jag  bla fina Svante Öquist som tidigare var chefredaktör för Elle Decoration (på den tiden när detta inredningsmagasin fortfarande var bra) och Daniella Witte mfl till bordet. Ett sånt fint tillfälle till catch up och hjärtliga samtal. Nu hoppas jag att det inte dröjer lika länge till nästa gång.

Själva inredningen av Villa Skärtofa som den nyöppnade restaurangen heter har Elin Lervik medverkat till, Elin som jag lärt känna via instagram, men nu var det första gången vi sågs IRL vilket var väldigt fint. Ja du vet känslan när man träffas och det känns som om man känt varandra länge.

Ja, hur man än försöker så är det svårt att förmedla atmosfären, det perfekta sorlet, värmen som slog emot oss redan när @elin_lervik slog upp den vackra dörren @vargardsaltsjobaden den kvällen. Så välkomnande, varmt och inkluderande på alla sätt och vis.
Dofterna, den vackra interiören i denna vackra villa från slutet av 1800-talet som varsamt renoverats och där Elin varit med och satt tonen så att känslan blir engelskt gods.
Under kvällen fick vi njuta av otroligt god mat och dryck signerat Villa Skärtofta, ja inte mindre än 11 magiska rätter stod på menyn. Ser så mycket fram emot att få uppleva detta snart igen.

Nästa kvällsmingel som jag vill visa dig är den årliga cocktailen som kökkstillverkaren Kvänum bjuder in till i deras tjusiga showroom på Östermalm.
Ovan ser du mig tillsammans med deras supertrevliga boss Mie Stenum som jag känner sedan många år.
Kvänum hade inga egna nyheter att visa upp, men bjöd in tillsammans med Orrefors som på plats bla visade upp den fina vasen Squeeze designad av Helena Bergström.

Dessutom var skånekocken @dannemullern på plats och fixade magiska små smakbitar bla med hummer som var magiskt gott. Han är ju känd bla från senaste upplagan av Kockarnas Kamp där han gick till final. Han driver till vardags en restaurang i Ystad som heter Tumült ditt vill jag oxå snart boka bord.

Ska man utse någon speciell växt som årets sådana som syntes överallt så var det MIMOSA!!
Åker hemåt med en bra magkänsla trots att vi alla till mans vet att det krisar i branschen pga världsläget, konjunktur osv. Men vi kämpar på framåt, det enda rimliga och finns det hjärta står man ut med en del smärta, right?

Samma kväll hanns det även med ett kort men hjärtligt stopp hos bästa RIJD Interors  , rörligt material finns HÄR, ett relativt nytt brand som jag berättat om sedan tidigare här i min nyhetslista.
Under Stockholm Design Week passade de på att lansera deras nya kollektion Marbella Club.
Gillar du klassisk elegant stil som andas lyx så är detta ett varumärke som du bör spana in.

Torsdagens absoluta höjdare var minglet hos anrika @kasthall  som firade lanseringen av den na mattan Vichy som fanns med i min senaste nyhetslista. Här hade man inte sparat på krutet utan bjudit in stjärnkocken Tommy Myllymäki och delar av hans team på fine dining restaurangen Aira dör att göra helt underbar plockmat.

Jag levde upp och blev helt förtjust över att få träffa min stora kockidol @tommymyllymaki som jag följt och beundrat i ca 15 års tid. Mitt första matminne från honom var när han hade designbaren under @sthlmfurnfair för en väldig massa år sedan och maten där var superb! Måste boka @airasthlm snart, kanske kan önska mig detta i födelsedagspresent? Spana in denna lilla klickracket med mig och Tommy HÄR

Detta var allt som jag hade att visa denna gången, hoppas att du gillade att följa med mig på lite sus och dus i storstan.

Du är alltid så välkommen hit, så varmt välkommen hit snart igen!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *