Inredningsnyheterna v.02 2024

av | jan 13, 2024 | Uncategorized

Hej!

Lördag i vecka två 2024, jag hade först tänkt skjuta fram veckans lilla nyhetslista till imorgon pga noll energi idag, men skam den som ger sig så här kommer energiförsluten till trots en radda med senaste nytt från branschen.
Maskineriet har nog inte rullat igång riktigt efter jullovet tänker jag, men redan i nästa vecka är det dags för Formex i Stockholm och Maison & Objet i Paris, så då kommer nog nyhetsflödet igång på riktigt.

Först ut denna veckan har vi en nyhet från danska Vipp, och denna gången är det en köksnyhet i form av The V3 Kitchen, ett kök utöver det vanliga.
Ett kök med fristående moduler tillverkade av aluminium med skurna profiler som skapar ett helt nytt uttryck.
Snyggt att blanda med luckor av trä och fina stengolv så som det visas här i pressbilderna.
Läs mer om köket HÄR

Och här  har vi senaste nytt från anrika Royal Copenhagen vars kollektion Blue Collectibles 2024 har sett dagens ljus och ovan ser du ett axplock av dessa.
Bland annat ser vi årets figurin som är en helt underbar handmålad hund designad av Allan Therkelsen.
Kika vidare HÄR

Takpendeln Tense som påminner om ett svävande moln från danska New Works är ingen nyhet i sig, men nu har man gjort en smart upphängningsanordning, Tense Multi Canopy, som gör att man kan hänga upp flera takpendlar i en grupp, ja som ett helt kluster av moln.
Älskar när man tänker till såhär och gör något nytt av något som redan finns.

Under 2024 firar ingen mindre än Svenskt Tenn 100-års jubileum och detta inleds redan nu i början av året med en engen frimärkskollektion där några av de mest kända produkterna genom tiderna får ta plats.
Frimärkena ifråga är designade av  Tom Hedqvist och säljs där frimärken säljs och hos Svenskt Tenn, håll utkik efter dessa!

Svenskt Tenn jubileumsår 2024 invigs även med med lanseringen av textil Svenskt Tenn Est. 1924 , ett mönster som ursprungligen gick under namnet “Stockholm” när det formgavs av Josef Frank omkring 1949.
När det nu relanseras i sortimentet har texten Svenskt Tenn Est. 1924 adderats i textremsorna som flätar samman motivet, en hyllning till de 100 år under vilka företaget funnits och verkat i centrum av den svenska och internationella designscenen.
Textilen bär många likheter med Josef Franks Manhattan såväl i motivet som i de gröna, röda och blå färgerna.
Tyget trycks hos brittiska Standfast and Barracks, ett företag som liksom Svenskt Tenn firar 100 år 2024.
Läs mer om den nya textilen samt se produkterna HÄR

Ovan i bild ser vi en av de senaste nyheterna från danska belysningsföretaget Louis Poulsen, lampan Panthella deignad av Verner Panton, är ju ingen nyhet i sig men nu finns denna omtyckta armatur som en bärbar liten lampa, Panthella 250 som dessutom finns i en rad olika pastellfärger.
Se mer HÄR

En av de kommande stora trenderna under 2024 är möbler tillverkade av poppelträ ett träslag som tidigare lyst med sin frånvaro men som nu kommer stort tillsammans med stenslaget travertin.
Ovan i bild ser vi de nya soffborden Burl i egen design av Layered, soffbord tillverkade i just träslaget poppel.
Burl Collection en nyhet HÄR

Två fina nyheter har jag jag zoomat in från Design House Stockholm , överst i bild ser vi Fyr Kerosene Lamp en relansering och modernisering av en traditionell oljelampa skapad av designern Johan Larsvall.
Och här ovan i bild, en fin tekanna som igår i serien SAND  och som designats av ingen mindre än Carina Seth Andersson, och ursprungligen för Nationalmuseum i Stockholm inför dess nyöppning för några år sedan.

Nu tar färgproducenten Nordsjö det första steget mot en cirkulär ekonomi för färg, ja som en del av företagets engagemang för att minska färgers påverkan på miljön, lanseras nu Nordsjö Evolve Recycled , en banbrytande helmatt vägg- och takfärg som innehåller hela 35 procent återvunnen färg.
Nordsjö Evolve Recycled är utvecklad i samarbete med färgåtervinningsföretaget InterCheM, som tar hand om och bearbetar färg från färgburkar som konsumenter lämnat in till återvinningscentraler.
Förenklat filtreras och omarbetas den återvunna färgen innan den blandas med nyproducerad färg.
Nordsjö Evolve Recycled, som kommer i ett urval vita och ljusgrå kulörer, är lätt att applicera och ger en vacker helmatt finish, perfekt för hemmets väggar och tak.
Nordsjö Evolve Recycled finns tillgängligt från slutet av januari 2024 hos Nordsjö-återförsäljare i färgfackhandeln.

Som sagt nästa vecka är det dags för Formex i Stockholm, och där kommer bla vinnaren av Formex Sustainability Award Award att presenteras och får då ta emot sitt pris.
En helt unik statyett i återvunnet glas formgiven av den prisbelönta formgivaren Marie-Louise Hellgren , ett pris som i år kommer med ett nytt budskap.
Statyetten för Formex Sustainability Award 2024 har ett formmässigt släktskap med fjolårets pris, och är även i år skapad av glas som ett samarbete mellan jurymedlemmen och formgivaren Marie-Louise Hellgren och glasblåsarna Ammy Olofsson och Erika Kristoferson Bredberg på Glasbolaget i Bro.
Glasbolaget arbetar för en hållbar framtid för svenskt glas, och använder återvunnen skärv från främst Reijmyre glasbruk i hyttan som värms med gas från Ragn-Sells sophantering. Hästens ägare i femte generationen Jan Ryd är aktuell med ny bok “WHEN BUSINESS IS LOVE: The Spirit of Hästens—At Work, At Play, and Everywhere in Your Life”
Boken finns både som bok med hård pärm, som eBook och som ljudbok framförd av Jon Hamm.
Jan, delar med sig av sina erfarenheter och tips som entreprenör i branschen, blir du nyfiken på att veta mera om mannen bakom framgångsagan Hästens, läs mer om boken HÄR


Tine K Home har släppt deras nyheter för 2024 vilka finns att beskåda i deras nya katalog  How to feel at home där vi känner igen den säregna stilen som är signifikativ för varumärket i fråga HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i samband med bilderna om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *