Söndagen och 3:e advent

av | dec 17, 2023 | Uncategorized

Hej fina vän, hoppas du haft en fin söndag så här långt?
Och det är ju inte vilken söndag som helst utan tredje advent, och den officiella nedräkningen fram till julafton om bara en vecka har börjat.
Just denna tiden är den mysigaste tycker jag, sen själva julafton osv som alltid kommer med förpliktelser och dåligt samvete (jo jag känner så) kunde jag klarat mig utan.
Eller rättare sagt så önskar jag att jag hade råg i ryggen nog för att säga hur jag vill fira jul och inte låta mig styras av att vara tillags…
Kanske någon som känner igen sig?

Att ta in ett fång röda, ja framförallt röda amaryllisar signalerar verkligen jul för min del, andra kulörer ger inte samma känsla tycker jag.
Ja, vill man skapa snabb julkänsla hemma är det bara att ta till blomstertricket med amaryllisar och hyacinter och kanske en liten bordsgran eller ett knippe med tall att hänga små julpynt i.
Köp färdig pepparkaksdeg och skär tunna skivor och baka i ugnen, doften blir den samma som när man göra avancerat pepparkaksbak, värm glögg på spisen och låt doften av jul sprida sig i ditt hem.
Sätt på din bästa julmusik eller se på mysiga julfilmer

Tredje ljuset är tänt och vi har mysfikat både hemma och i Höganäs på Salthallarna.
Vi tog en tur dit i eftermiddags och kikade lite samt fikade hos Juni Bageri som bakat goda lussebullar och krispiga peppisar.

Krukan på bordet med tomtar är vintage och är nog de enda tomtarna i vårt hem 2023, julen är så mycket mer än tomtar och pynt, inte sant?

Söndagens mysfika hemmavid bestod av spröda tantkakor eller småbröd kanske är ett mera känt namn, icke hemmabakta men smakar som detta då jag köpt dessa på finbageri här i trakten.
Just spröda tunna mandelmusslor förknippar jag jättemycket med julen. Min mormor bakade helt fantastiska mandelmusslor som smälte i munnen ch allra helst ska de ju serveras med en klick grädde och god sylt…..

Måste avsluta med ännu ett litet julstämningstrix som alla kan fia i ett nafs och till nästan ingen kostnad alls, ta din finaste ljusstake och fint siden eller sammetsband och knyt en enkel rosett runt slutet av ljuset. Se bara till att bandet inte blir till en brandrisk, allra bäst är det såklart om du använder kronljus med led.
Nu ikväll blir det antingen seriemys  eller se någon mysig julfilm, det finns ju en hel del av den varan att välja mellan just nu.

Ha en fortsatt fin kväll!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *