Inredningsnyheterna v.38

av | sep 23, 2023 | Okategoriserade


Hej!

Då var det dags för lördagsrutinen här hos mig sedan ganska så långt tillbaka att göra sig påmind igen, ja som du säkert förstår så är det inredningsnyheterna som ska presenteras igen med hjälp av min lilla veckolista om jag publicerar här i bloggen varje lördag.
En lista med en massa fina nyheter så nu kikar vi vidare direkt, häng med!

Först ut har vi senaste nytt Ifrån DUX som nu i september presenterar fyra av deras klassiska fåtöljer i ny fårskinnsklädsel.
Den nya möbelklädseln i fårskinn är skräddarsydd för utvalda fåtöljmodeller som återspeglar DUX åtagande att erbjuda exklusivt hantverk och ikonisk design, fåtöljmodellerna: Jetson design Bruno Mathsson , Anita design Claesson, Koivisto, Rune , Domus av Norm Arkitekter och Spider.
Modellerna är noggrant utformade i samarbete med några av de mest framstående namnen inom arkitektur och design.

String har lanserat hyllan Pocket i tre nya uppdaterade kulörer framtagna i samarbete med Lotta Agaton.
En röd, grön och metalliskt blå, och dessutom lanserar de nya överskåp med en sk vippdörr.

Nyheten ovan snappade jag upp via Svenskt Tenn’s Instagram nämligen ljuslyktan LUX designad av Peter Nylander.
En framtida klassiker tippar jag.

Swedish Grace ovan i bild är det anrika porslinsföretaget Rörstrand’s kanske mest kända och omtyckta kollektion, och nu under hösten introduceras en ny färg till porslinsserien.
Den nya färgen, som är inspirerad av havre och således kallas Swedish Grace Havre, har hämtat inspiration från naturens skönhet och är lika vacker på egen hand som tillsammans med befintliga färger i serien.
Swedish Grace Havre förlanseras exklusivt hos Cervera, i butik och online 

Från januari 2024 lanseras Swedish Grace Havre med bred distribution hos utvalda återförsäljare.

Med över 2 miljoner sålda vattenkaraffer har den prisvinnande droppfria designen från Eva Solo blivit en del av vardagslivet i många hem.
Karafferna, som finns i två olika organiska former, lanseras nu med hällkrage och vipplock i en elegant mässinglook.
Kylskåpskaraffen passar i de flesta kylskåpsdörrar och den lägre karaffen är det perfekta valet när vin ska serveras.
Nytt är även möjligheten att köpa till ett lock och på så vis uppdatera sin befintliga kanna.
I sammanhanget lyfter de även de nya kristallvinglasen i magnumstorlek samt nya vattenglas i en mjuk, vacker design från serien Legio Nova.

Hösten kommer som alltid med många fina nyheter på belysningsfronten, och denna hösten presenterar tex det danska designföretaget Fritz Hansen en ny lampkollektion designad av arkitekten och designern Mette Schelde.
Lamporna går under namnet MS, tillverkas av stål och går att  få som bordslampa och som golvlampa.

Den 18 oktober 2023 öppnar Fondation Louis Vuitton upp dörrarna för den första retrospektiva utställningen i Frankrike tillägnad Mark Rothko (1903-1970) sedan utställningen som hölls på Musée d’Art moderne de la Ville de Paris år 1999.
Utställningen innefattar cirka 115 verk från de största internationella institutionella och privata samlingarna, inklusive National Gallery of Art i Washington D.C., konstnärens familj och Tate i London. Verken visas kronologiskt över alla Fondationens utrymmen och skildrar konstnärens hela karriär; från hans tidigaste figurativa målningar till de abstrakta verk som han idag är mest känd för.

Sydost om Själland i Danmark ligger Møns Klint, en unik plats på jorden som är listad som ett av Unescos världsarv.
Med otaliga vackra vyer och kringliggande hänförande natur tar platsen andan ur betraktaren och har inspirerat med stor förundran till kollektion Møns Klint från Sandberg Wallpaper.
Den nya kollektionen i råga speglar himlen, havet, sanden, klipporna och växtlivet runt omkring på ett avskalat och poetiskt sätt.

Børge Mogensen’s J39 Chair är en klassiker som tillverkas på lincens av Fredericia Furniture , en stol som nyligen fick mottaga den nordiska Svanen märkningen som står för hållbar nordisk design. Och inte nog med det, nu går nyss nämnda stol att få i stomme som är antingen blå, grön eller röd förutom den naturliga av trä.


Veckans andra tapetnyhet kommer från Rebell Walls som tillsammans med inredningsdesignern Anna Norrman har skapat en expressiv och färgstark tapetkollektion med inspiration från havet.
Kollektionen är en del av konceptet ”Meet a Rebel” där Rebel Walls samarbetar med kreativa rebeller över hela världen för att skapa unika tapeter.
Rebel Walls designteam har tolkat Annas inspiration som kom från färgglada fiskar, havet och dess korallrev. Resultatet är fyra livfulla mönster som är tänkta att klä både väggar och tak.


Spana in de fina knopparna om heter Hjerta och kommer från Klong, knopparna är tillverkade i blank mässing och förgyller vilket skåp som helst och ger det ett nytt uttryck.
Bortsett från att vara hjärtformade är Hjerta även döpta efter Klongs grundare Eva Hjertberg och designade av Ania Pauser.

Den klassiska Tote Bagen och Weekend Bagen från designföretaget HAY, finns nu att få med HAY’s logotype antingen i vinrött eller svart.


I veckan kom det pressmeddelande från danska Gejst som ville berätta om deras senaste nyhet som heter Ismo. Ett nytt och unikt sidobord/sängbord designat av Sami Kallio . 

I veckans lista finns det även rum för ett litet boktips, i veckan var det nämligen release dags för Elin Lervik och Katarina Matsson’s gemensamma bok Hemtrevligt . Här har de identifierat sju byggstenar som gör ett hem just hemtrevligt,  gamla saker, konst, böcker, textilier, belysning, växter och husdjur, en inredningsdevis som jag själv efterlever och så gjort under många år.  Som inspiration får vi hälsa på i sju kreativa hem, från funkisradhuset och arkitektvillan till åttiotalslägenheten och egnahemsbostaden, samtidigt som vi bjuds på en mängd konkreta tips och personliga reflektioner precis som i deras gemensamma podd Hemtrevligtpodden
Fotograf Fanny Rådvik

Sist ut i veckans nyhetslista kommer en nyhet från lyxhotellet Ett Hem Stockholm om växer i takt med tiden kan man säga, förra sommaren  öppnade man upp ytterligare 10 rum på hotellet  samt ett kök och ytor som är till för både hotellgäster och besökare, och nu den 1 september i år expanderade hotellet ytterligare med ett gym och tre lägenheter i det tredje huset, den här gången för långtidsboende.

Jeanette Mix som äger hotellet Ett Hem har i nära samarbete med Ilse Crawford och Studio Ilse i London inrett hotellet och gett det den hemtrevliga och hemlika atmofären som genomsyrar hotellets hela DNA.  Foto: Magnus Mårding

*bilderna i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i bilderna ovan

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *