Inredningsnyheterna v.26/2023

av | jul 1, 2023 | Uncategorized

Hej!
Almanackan visar 1 juli, hur vi nu kan ha hamnat där redan (?) och jag kikar in för att leverera ännu en nyhetslista med allt det senaste från inredningsbranschen som i skrivande stund mer eller mindre tagit semester och återkommer framåt sensommaren hösten igen.
En hel massa fint som kommer till hösten blir det i detta nyhetssvep, häng med så kollar vi vidare!

Först ut denna veckan har vi  Orrefors som vill flagga för Ensemble designad av Benjamin Hubert.
En ny multifunktionell produktserie som utmärker sig som både vaser, skålar och behållare.
Detta är dessutom Orrefors första samarbete med den prisbelönte brittiske formgivaren Benjamin Hubert, grundare av LAYER, och utgör en viktig del i Orrefors fortsatta sortiments- och varumärkesförflyttning som sammanfaller med företagets 125 års-jubileum.
Ensemble finns i tre storlekar, var och en med sin unika färgsättning, en stor, en mellanstor och en liten version, i en sober färgpalett för blomsterarrangemang av olika storlekar eller för att användas som en vacker skål eller behållare för prydnadsföremål, frukt och annat.
Ensemble lanseras i butik och på orrefors.se den 1 oktober 2023.

Näst på tur har vi  ny fin bordskollektion med namnet Niveau designad av Cecilie Manz för danska designföretaget Fredericia Furniture.

Funktionella bord av oljat askträ och exklusiv Black Marquina marmor som även kan ses som fristående designobjekt i hemmet.
Borden finns i fyra olika storlekar och höjder och kan användas i grupp eller var för sig.

Ovan i bild ser vi lampan Model 597 designad av den italienska designern  Gianfranco Frattini år 1961 och faktiskt lampan som gjorde honom till en lampdesigner av rang.
Lampan med de långa fransarna av nylon relanseras nu 60-år senare av Gubi som en hyllning till Gianfranco Frattini.

Vaunis eldstäder har jag berättat om tidigare, en smart, skorstensfri och värmande inredningsdetalj i ett och som nu lanseras i ett färgsprakande samarbete signerat Tekla Severin

Eldstäderna lanseras därmed i de senaste färgutförandena som är: Sunset, Moon dust, Coral, Almond och Cobalt.Att färgerna har inspirerats just av naturen är passande då Vauni lägger ett stort fokus på att konstruera och producera en så klimatsmart värmelösning som möjligt.

Belysningsföretaget LYFA återlanserar Corne, en minimalistisk och sofistikerad väggarmatur  designad av den välrenommerade danska formgivaren Henning Koppel år 1965.
Cornea kombinerar intilliggande former på ett unikt sätt med en asymmetrisk yttre stålskärm, ett försiktigt böjt överhäng på insidan och en rundad innerskärm tillverkad av elegant opalglas.
Detta skapar ett behagligt och diffust ljus, vilket förhöjer dess estetik och funktion.

I butik från september 2023

Den minimalistiska dagbädden TK8 Daybed designad av Thomas Kastholm Carl Hansen & Søn är en av de första danska designklassikerna som resenärer stöter på när de landar på Köpenhamns flygplats, ja sedan 2009 utgör den en del av flygplatsinredningen på Kastrup.
Dynan har tidigare funnits i läder, men nu lanseras TK8 Daybed för första gången med en dyna i canvas.
Dagbäddens underrede består av sju delar i borstad krom som sammanfogats med skruvar och är helt fria från svetsfogar.
Ramen har försetts med en kant i ek eller valnöt medan dynan är klädd i naturfärgad canvas med tre tvärgående sömmar, en underbar detalj i en annars mycket sparsmakad design.
TK 8 Daybed finns i två storlekar med en matchande kudde som tillval.

Sandberg Wallpaper presenterar ett unikt design samarbete tillsammans med kreatören och influencern Johanna Bradford.
Med en gemensam passion för design, hantverk och en tidlös, personlig stil har nu Sandberg’s designteam tillsammans med Johanna skapat en kollektion med 13 st tapeter och tapeterna i kollektionen är döpta efter Johannas tre barn, Betty, Ben & Gillis.
Kollektionen lanseras 6 september 2023
Styling & Foto / Johanna Bradford & Alice Johansson

The Straw Studio har gjort en nättare och lättare version av deras fina picknickstol av rotting, och den här varianten har också inbyggda bärremmar som är riktigt smart.
Väskan i bild som är fin som strandväska är i samarbete med Ebba von Sydow’s Insjöns Väveri.

I juni, under Köpenhamns legendariska evenemang 3 Days of Design, lanserade det hållbara danska  varumärket TAKT deras nya möbelkollektion Turn Chair och Turn Table
Serien fås i fem utföranden och består bokträd, med ursprung från EU.
Turn Table och Turn Chair i: Beech Matt lacquer (naturlig bok), Japan red, Black blue, Copper green och Sun yellow.
Allt trä är 100% FSC-certifierade, produkten i helhet innehar certifikation EU-Ecolabel och är dokumenterade med en transparent klimatpåverkan.

Emeco har en stol som är lite lik stolen jag nyss berättade om, en stol som heter Broom med design av stjärndesignern Philippe Starck. Stolen kommer kommer nu i de nya färgerna Butter Yellow, Sage Green, Terracotta Orange och Light Grey. Stolen kan användas både ute och inomhus.

Danska PP Möbler firar i år deras 70-årsjubileum genom att lansera en ny variant av PP225, ja den ikoniska lounge-stolen i en begränsad jubileumsupplaga om 70 stycken. Stolen som du ser fått en bas i en piggt Wegner-gul kulör och kommer med fötter i ask och en unik numrerad plakett. Tipstack till Frida

Midnatt Official har fina nyheter som passar till sommaren, eller vad sägs om den randiga duken och de matchande stolsdynorna?

Att tofflor trendar just nu hade jag inte sett komma men högst påtagligt är det ju när modeförtaget Filippa K har gjort ett samarbete med inga mindre än Swedish Hasbeens.
En hyllning till den svenska hantverkstraditionen och till traditionella tofflor, med en limiterad unisex kollektion om 400 tofflor i tre olika utföranden. Jag bloggade ju om tofflor nu i veckan HÄR och kollektionen i fråga finns HÄR .


Nu helgen eller rättare sagt idag var det premiär för utställningen Something Extra to My Ordinary av Annica Eklund som även är känd som entreprenör med företaget Bolon som hon driver tillsammans med sin syster Marie samt även hotellet Villa Madonna i Italien. Bolon är ett anrikt familjeföretag från Ulricehamn som de båda systrarna tog till en helt annan nivå för ca 10 år sedan, en framgångssaga i sig som jag följt sedan nylanseringen.
Annicas fotokonst är också något alldeles speciellt och ställs nu alltså ut på Galleri Fabriken i Torekov mellan den 1-14 juli. Jag var på vernissagen tidigare idag, ja så stora händelser har vi inte gott om i Torekov, så detta ville jag inte missa.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns t texterna ovan om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *