Mina fina fikusar

av | jun 2, 2023 | Okategoriserade

Hej fina!

En solig men blåsig fredag är här och jag ill mest kika in och önska dig en fin start på helgen, ja i smygstartar väl redan idag tänker jag. Jag har inte så himla mycket på agendan förutom att jag ska på LPG idag hos bästa Vesna, något som jag kan berätta mer om sen om det är intressant?
Och ser du min fina fiolfikus som är i stort sätt den enda växttypen som jag är bra på att sköta, och denna precis som min två jättestora fiolfikusar i stan + ytterliggare en här i Båstad är jag så himla glad för.

Varje gång som fiolfikusen figurerar på Instagram så får den en massa beröm och även följande frågor:
1. Hur sköter du den för att få den så fin?
2. Var kommer krukan ifrån?

På första frågan är svaret att jag egentligen är lika förundrad själv eftersom jag brukar ha motsatt inverkan på växter hahaha.
Men med denna har jag försökt mitt yttersta, och kan rekommendera att man hittar en lämplig plats med lagom mycket solljus men inte direkt i sol, låt växten stanna på samma plats och flytta inte runt den, vattna med inte iskallt vatten 2 ggr i veckan, spraya bladen med ljummet vatten då och då och ta bort damm osv ge växtnäring ca en gång i månaden. Dutta lite med den hahaha…
På fråga två är svaret Plantagen, egentligen en utekruka men lika fin inomhus tycker jag.

Nyinflyttad är däremot växten ovan i bild som jag själv fick välja när vi var hos Happy Fleurs, men som jag fick i födelsedagspresent av mina föräldrar. fastän den är ny så minns jag inte namnet på den men tror att det är en märklig variant av pelargon och ingen direkt billig sådan då denna kostade ca 500 kr. Så, jag hoppas innerligt att även denna ska trivas här hos oss,

Under trappan står min andra fina fiolfikus och stoltserar i en gammal men otroligt fin korg från ett av mina favoritvarumärken Mimou (adlink)

En favoritlampa syns också i bild och denna hittar du enkelt på dunder-REA dessutom om du kikar HÄR

Ha en fin helg

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *