Förra årets version…

av | maj 24, 2023 | Okategoriserade

Hej fina kompis!

Idag tänkte jg gå tillbaka i tiden en smula och visa dig vår lilla uteplats här hemma i Torekov, ja förra årets version med andra ord eftersom det blir några små förändringar nu i år. Dessutom ett slag för uteplatsen i alla årstider och inte enbart under högsommarmånaderna juni, juli och augusti. Dessa bilderna tog jag i september innan våra resor till bla Stockholm, Paris och Grekland gånger två, så lite höstkänsla skulle man kunna säga.
Och ja kanske bör jag varna för en bildbomb, jag hade nämligen lite svårt att välja bland alla bilderna…

En väldigt liten men naggande god uteplats som faktisk rymmer mer än man anar vid första anblicken och även om det inte är att rekommendera att övermöblera osv så vill man ju trots allt ha det mysigt och ombonat.
Jag var ganska så säker på vad jag ville få plats med och ja nästan allt fick plats, och då i synnerhet de fina mosaikborden som finns i en rad olika utföranden och kulörer.

Innan själva möbleringen/stylingen osv så kom jag på att det vore fint med ett nytt golv lagt med klinkers i en terrakotta nyans mot det brunröda hållet, ja faktiskt nästan på pricken samma nyans som taket på fastigheten som du kan skymta ovan i bild.
Golvet har vi (min man) bara lagt halvt provisoriskt eftersom alla i bostadsrättsföreningen ska ha samma golv på uteplatserna och det finns planer på att dessa samtliga ska bytas ut inom kort. Mönstret valde jag med inspiration från ett helt annat golv, och de extra breda fogarna eftersom jag ville ljusa upp golvet litegrann.

Tada!

Här ser du en ganska bra översikt av hela uteplatsen med allt på plats och redo för ett litet fredagsmys med extra allt för att inviga vår nya lilla myshörna utomhus.
Jag måste faktiskt säga att jag själv blev positivt överraskad över hur fint det blev hahaha, ja du vet när man funderat ut något på näthinnan som sen blir verkligt över förväntan…

Mitt bästa tips!

Satsa långsiktigt på sådant som du vet att kommer vilja behålla över lång tid och inte byta ut efter ett litet tag.
Köp produkter av hög kvalitet som är tänkta för utomhusbruk och anpassade för att stå emot väder vind.
Har du svårt att ställa undan dina utemöbler under vintern finns det all anledning att satsa på möbler som kan stå ute året runt, och då är mitt bästa tips att städa iordning, göra fint och kanske uppdatera redan nu och inte till våren då det ofta är betydligt billigare att slå till på utemöbler nu på hösten än på våren.
Ja, detta har många fördelar, ja inte minst att allt är fixat och klart när det är dags att öppna upp igen.
Växter är ju en annan femma, visst finnar det buskar, träd osv som kan stå ute året om men lite mindre växter och blommor kan man ju byta ut efter årstid och egen fantasi.

Tycker du idén med ljusslingan där mot väggen så hittar du en sådan om du kikar HÄR

Ovan i bild ser du en personlig favorit i form av lounge-stolen Kilt från vår italienska agentur Ethimo , en stol som bara kommer att bli vackrare med åren, få den där perfekta grå nyansen som teak av fin kvalitet får när den står ute i väder och vind.
Stolen ingår i en hel serie med namnet Kilt som innehåller matsol, bord, soffa osv och hade jag haft plats hade jag haft mer av samma vara här hos oss. Vill du spana in serien och kanske köpa så finns den HÄR
De randiga kuddarna i olika utföranden kommer också från Ethimo, och är väderbeständiga kuddar för utomhusbruk som torkar snabbt om de skulle utsättas för regn osv.

Fredagsmyset på pränt med Karl Fredrik på Eklaholm’s alldeles egna bubbel i form av en god Prosecco, champagnekuporna likaså och sen att äta till lite solmogen melon och salta charkisar som blir den perfekta kombon…

De gedigna bänken av massiv furu är från 70-talet och fyndad av mig hos Auctionet för bara 300 kr, så ett riktigt fint fynd som dessutom passade perfekt in längs med väggen.
Bänken har vi slipat nu i år så den ser annorlunda ut ni i år men det visar jag i ett annat inlägg.
Jag fick även för mig att jag ville ha en väggfontän på min lilla uteplats och hittade en sådan vintage variant hos Grönkvist här i Båstad, och mer tur än så kan man inte ha för denna passar perfekt in i färgbilden för övrigt.

De fina mosaikborden var så klart oavkortat uteplatsens centerpieces under förra året, så himla vackra och dessa kommer vara kvar även i år som kommer som sagt från Karl-Fredrik på Eklaholm, Den som är observant ser att jag har bytt ut själva underredet på det större bordet, och använt ett bordsstativ i trä istället eftersom höjden på bordet behövdes justeras.

Gillar du denna typen av bord så finns det finns sådana även HÄR

Fina grönvita kuddar sydda i väderbeständig och snabbtorkande textil, en beställningsvara från Ethimo som jag är mycket nöjd med.

Pläden är en klassiker från 60-70 talet som jag loppisfyndade i Fiskebäckskil.

Den blommiga kudden blir en liten outsider i kuddförsamlingen och denna är en ”vanlig decokudde” med vintage-textil som är jättevacker , och denna får man ju vara lite mer försiktig med och plocka in varje dag.

Även ljuslyktan och den stora gröna krukan (vintage) hittade jag och slog till på hos Karl Fredrik på Eklaholm, och just grönt är ju den röda linjen såväl ute som inne här i Torekov.

Lounge-stolen from above!

Älskar materialen i kombination, ja terrakottaplattorna, teak-stolen, den vita linnepläden HÄR och de väderbeständiga kuddarna från Ethimo (beställningsvara) blir en fin kombination tycker jag,

Nu inför den nya säsongen på vår uteplats gäller det att städa och plocka undan allt skräp och smuts från vintern och våren och starta om från ett “blankt blad” inför sommaren och hösten.
Har man vårdat möbler och annat på bästa sätt , målat om osv, så är det ju bara att skrida till verket och möblera och dekorera på nytt,  prova dig fram till du hittar den bästa lösningen och tänk på att aldrig övermöblera!
Snart tänkte jag visa dig hur årets version kommer att bli, nästan samma men med några fina förändringar.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *