Inredningsnyheterna v.20 /2023

av | maj 20, 2023 | Okategoriserade

Hej!

Då var vi framme vid vecka 20/2023 och i skrivande stund befinner vi oss mitt i ännu en långhelg eftersom det var Kristi Himmelsfärdsdag i torsdag.
En religös helg som det väl egentligen inte finns något direkt firande knutet till för de flesta, men men skönt med en ledig dag.
Detta och säker en del annat som hör försommaren till gör att det inte direkt svämmar över med inredningsnyheter just, men detta till trots så har jag även denna lördag lyckats knåpa ihop en nyhetslista!

Elsa Billgren som nyligen avslöjades som en av personerna bakom maskerna i Masked Singers på TV4 (wow vilken talang!) har en yngre bror som heter Sigge och är möbeldesigner. Nu har Sigge och Dusty Deco har vidareutvecklat Udiso-bordet i glas till en modell i trä som fått namnet Sigge Table.

Bordet tillverkas efter beställning, ta reda på mer HÄR

Färgtillverkaren Beckers lanserar nu en en ny färgkarta med enbart vita, grå och beige kulörer, ett vågat drag kan man tycka just nu när det färgbombas från alla håll och kanter.
Med dessa vill man inspirera till en tidlös look, och själva färgkartan 18 av deras mest populära ljusa mjuka kulörer med inspiration från naturen.

I början av 2000-talet var Teppo Asikainen en av fyra finska designers som startade designföretaget Snowcrash, då var digitaliseringen i sin linda och Snowcrash var tidigt ute med att skapa möbler för den ny eran. Deras pionjärarbete har på senare tid uppmärksammats både på Nationalmuseumi Stockholm och under Salone del Mobile i Milano, ja nu är Offecct’s och Asikainens 20-årsjubilerande akustikpanel Soundwave Swell är mer aktuell än någonsin när designade ljudpaneler är hett på marknaden.

Textilföretaget Magniberg lanserar nu i samarbete Jonathan Saunders en kollektion med sängkläder och även pyjamas i samma stil, och här kan man säga att man gått all in när det gäller blommönster.
Kollektionen bär namnet 
⁠
Sweet Bedwear, och samtliga produkter är tillverkade av lyxigt mjuk och krispig bomulls-poplin.

I samarbete med den internationellt erkända och prisbelönta svenska designern Monica Förster presenterar Gense ny produktkategori i kollektionen Dorotea. I kollektionen arbetar Monica Förster med mellanrumsformerna i Dorotea-besticken och skapar nya men ändå bekanta föremål.
Kollektionen utökas i form av vaser, kannor, skålar, fat och ljusstakar – tillverkad i keramik och återvunnet rostfritt stål.

Designvarumärket Klong har tagit fram en limiterad Childhood-kruka som säljs till förmån för barnrättsorganisationen Childhood, och krukan finns att beställa med antingen rosa eller blå innerkruka.
Childhood arbetar som du säkert vet med att förebygga sexuella övergrepp mot barn, och genom att köpa en kruka från kollektionen är du med och bidrar med 15% av krukans kostnad  till organisationens värdefulle arbete.

Sist ut i veckans lista vill jag tipsa Dig om en utställning här i mina trakter som öppnats nu i veckan lagom till Kristi Himmelfärdshelgen.
Jag talar såklart om fina Norrvikens Trädgårdar som har bjudit in kreatören Anna Starrén som i parken i fråga skapat två installationer som man kan ta del av nu i sommar.

”Jag önskar att människor ska känna lekfullhet och glädje inom sig, genom att se och känna hur trädgården entusiasmerar och inspirerar. Naturen gör något med själen och får oss att öppna upp, vi kan passa på att berätta, se och höra sagorna. Jag vill förmedla lust och charm, så att man vill göra hoppsasteg, skutta, våga släppa taget, sätta händerna i nya saker, gå barfota, leka, se och känna det lättsamma. Som en ”walk in the park”.

Utställningen finns att ta del av fram till den 29 oktober så tid finns det rejält med så man behöver inte på något sätt känna stress över att missa detta. Och en eloge till Norrvikens Trädgårdar som gång på gång bjuder in lokala kreatörer för att skapa magi i deras fina kontext.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive förtag som omnämns ovan i texterna om inget annat anges*

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *