Inredningsnyheterna v.15/2023

av | apr 15, 2023 | Okategoriserade

Hej!

Denna gången blir det tätt mellan nyhetslistorna, ja den förra listan kom ju i söndags istället för i lördags med anledning av påsken.
Men men, detta till trots så finns det även denna gång en hel del fina nyheter att spana in, ja inte minst inför Milan Design Week och Salone de Mobile 2023 som drar igång i nästa vecka skickas det ut små teasers om det som komma skall.
Så nu kikar vi vidare här!

Den amerikanska inredningsdesignern Giancarlo Valle är aktuell med ett designsamarbete med Nordic Knots, och resultatet är en lekfull mattkollektion, där Giancarlo Valle hämtar inspiration från sina sydamerikanska rötter i allmänhet, och sitt färgsprakande barndomshem i synnerhet.

Kollektionens fyra mattor är tillverkade i nyzeeländsk ull och har en cut pile-design som smyckats med Giancarlo Valles egna skisser.
Färgsättningen bubblar av bränd röd, elegant gul, djup grön och chic beige med kontrasterande accenter i krämvitt och svart.

Det välkända textilföretaget Bemz som gjort sig kända för deras sofföverdrag till IKEA’s möbler, tar nu ytterligare ett steg när det gäller hållbar konsumtion och inleder ett samarbete med Tradera.
Syftet är att inspirera fler till hållbar konsumtion och därmed förlänga livet på ännu fler IKEA-möbler.
Samarbetet innebär att Bemz kunder kommer att kunna köpa och sälja Bemz produkter i Traderas flöde samlat på en marknadsplats, och kunderna erbjuds en kod som de kan använda för att publicera annonser kostnadsfritt och därmed hitta ett nytt hem till sina Bemz-produkter.
Bemz kommer även att publicera egna butiksannonser på Tradera med utställningsexemplar från butiken, produkter som använts vid fotograferingar och överdrag med mindre avvikelser som önskar en andra chans.
Se samarbetet HÄR

Det svenska belysningsföretaget  Oblure som fick mycket uppmärksamhet under Stockholm Design Week, blev i veckan nominerade för Design S – Swedish Design Award med deras smått unika armatur Lightbone.
En lampa designad av formgivarduon @fargblanche och själva priset delas ut av @svenskform.⁠

Danska Vipp lanserar nu under våren dels en ny beige kulör för deras klassiska pedalhinkar, ja det var ju just med dessa som hela företaget uppstod redan år 1939 tack vare designern Holger Nielsen.
Den ”nya kulören” är en  hyllning till den allra första kulören då pedalhinken såg dagens ljus.

Nyhet nummer två gäller även den världskända pedalhinken, och här en variant tillverkad av 75% återvunnet material, ja läs  mer om Rubbish HÄR

Spana in det nystartade danska företaget Bloom Objects från danska Århus som gör vaser i 3D-printad PLA (polymjölksyra), ett material som är 100% biologisk nedbrytbart och tillverkat av majsstärkelse och sockerrör.
Tipstack till Frida

I veckan damp det ner ett pressmeddelande från danska HAY där de vill flagga för deras senaste designsamarbete.
Ett samarbete med designstudion Hannes & Fritz, och resultatet blev en specialversion av bänken Weekday i kuraterade kulörer.  En limited edition i poppig blått, avocadogrönt, signalrött eller rosa och finns ute till försäljning nu

I samarbete med Carl Hansen & Søn lanserar Nordiska Galleriet en exklusiv utgåva av designklassikern CH24 i svartlackad bok med sits av läder. Stolen ifråga är även känd som The Wishbone Chair eller Y-stolen, som är en av Hans J. Wegners mest hyllade verk från 1949 för Carl Hansen & Søn.
För den exklusiva utgåvan har en helklädd sits i ljust läder tagits fram och ger formstark balans till utförandet i svartlackad bok.
Se stolen HÄR

Sandberg Wallpaper lanserar exklusiv franskinspirerad tapetkollektion med namnet Le Village, en kollektion som är fylld med historiska referenser, dekorativa uttryck och mönster med karaktär.
Inspirationen är hämtad från byn Montfort i Béarn och dess lilla stenslott, hem till fotografen, författaren och inredningsarkitekten Sara Slim.
Kollektionen hyllar Sandbergs roll som kunglig hovleverantör och den unika kopplingen mellan kungafamiljen i Sverige och regionen Béarn i sydvästra Frankrike,  platsen där dagens kung Carl XVI Gustafs ursprung kan spåras till Jean Bernadotte, som föddes i Béarnregionens huvudstad Pau.
Kollektionen innehåller 49 artiklar och lanseras den 24 maj.
Foto & Styling: Sara Silm & Sandra Willund

Under våren 2023 presenteras den lika funktionella som estetiskt tilltalande avfallsbehållaren Hill, som är norska Vestre’s senaste tillskott för en renare stadsmiljö, och det är också Vestre’s första samarbete med designduon Morten&Jonas

Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim är formgivarna bakom en av Norges mest hyllade samtida designstudior, med en uppsjö framgångsrika produkter och samarbeten i sin portfolio.
Läs mer om Hill HÄRSist ut denna veckan har vi Svenskt Tenn som relanserar den marina textilen Navigare som designades av Josef Frank år 1944. Navigare var en hyllning till Estrid Ericson’s man Sigrfid Ericson som var kapten på den svenska  Amerika Linjen, m/s Gripsholm, och det var där ombord som de båda möttes när Estrid reste till Amerika. Nytt för nu är även de populära krukorna i keramik i en ganska knallig blå kulör.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns ovan om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *