Inredningsnyheterna v.09/2023

av | mar 4, 2023 | Okategoriserade

Hej och vad kul att Du kikar in här hos mig även idag!
Almanackan visar den första lördagen i mars och detta gör ju inte dagen till ett undantag från min invanda bana när det gäller blogginlägg här hos mig.
Nej, det är i vanlig ordning dags att spana in de senaste inredningsnyheterna som presenterats, och veckans lista visar en hel del nyheter när det gäller inredning utomhus, och trot eller ej men snart är vi framme vid utomhussäsongen 2023!
Detta plus lite annat smått och gott tänkte jag att vi kikar vidare på nu så häng med!

Först ut denna veckan har vi danska Menu som gärna vill visa upp deras senaste allster när det gäller produkter som passar för utomhussäsongen 2023 som vi ju alla ser fram emot nu efter flera månader av mörker och kyla. En hel massa fint i form av trädgårdsverktygen för den design och odlingsintresserade som tagits fram i samarbete med de spanska välkända verktygsmakarna Pallarès, vattenkannan Hydrous Watering Can i borstat rostfritt stål med ett trähandtag och även The Daiza Planter som vilar i en ställning av metall. Se alla deras nyheter

Först ut har vi en utemöbel nyhet från danska HAY, och den som har koll på det där med utemöbler förstår ju direkt att själva kollektionen Palissade designad av stjärnduon Ronan och Erwan Bouroullec inte är ny, nytt inför den kommande säsongen r dock att dessa galvaniserade stålmöbler nu även finns i en roströd kulör.

Nästa nyhet kommer även den från nyss nämnda HAY och inte vilken nyhet som helst utan en belysningsnyhet för utomhusbruk som designats av Inga Sempé. Lampan ifråga heter Mousqueton Portable Lamp och är en portabel och uppladdningsbar LED-lampa som förenar funktion och design på bästa sätt. Lampan som är tillverkad av rostfritt stål och kan för all del även användas inomhus samt har en smart upphängningsfunktion om man inte vill ha den stående på ett bord.

Även Gubi skickade ut ett pressmeddelande för att flagga för att man är redo inför den kommande utomhussäsongen med allt vad det innebär. De vill flagga lite extra för den trend som vi sett komma smygande de senaste åren, nämligen att gränsen mellan inne och ute suddas ut en smula, och att inredningen ute ser ut lite som den stil man har inomhus. GUBI’s SS23 innehåller designrelanseringar från ikoniska formgivare som Gabriella Crespi, Mathieu Matégot and Joe Colombo, se mer HÄR

Förra året adderade danska Skagerak textilier med jubileumsränder till delar av deras sortiment, ett drag som verkar ha uppskattats. Ja, så tolkar jag det nu när de inför vår/sommarsäsongen även adderar randiga kuddar och parasoller i form av Barriere Cushions och Messina Umbrella.
De randiga textilierna är Oeko-tex certifierade och kommer i antingen Lemon/Sand eller Light Apricot/Dark Green Stripe färgkombinationer. Kuddarna i fråga är fyllda med ett snabbtorkande skummaterial eller Foss Flakes vilket gör kuddarna snabbtorkande och väderbeständiga.

Artilleriet skickade i veckan ut ett pressmeddelande om deras senaste konstsamarbete, ett samarbete tillsammans med Hanna Hansdotter och Kosta Boda där de minst sagt ovanliga och uttrycksfulla ljusstakarna tillverkas.
Ljusstakrna bär namnet The Rocky Baroque och är tillverkade för hand av kristallglas och kommer i tre olika kulörer.
En limiterad förupplaga finns hos Artilleriet nu i mars.

I år kommer den anrika mattillverkaren Kasthall att hylla en av de mest betydande kvinnorna i svensk textil och designhistoria, nämligen Ingrid Dessau. Nu i veckan skulle hon ha fyllt hela 100 år och enligt Kasthall så kommer Ingrid Dessau att hyllas på olika sätt under året. Ovan i bild ser vi hennes design Balders Hage från 1961 i en uppdaterad version av Gunilla Lagerhem Ullberg producerad 2014.

i

Har du hört talat om bäddtextilföretaget Dawn? Kanske inte så konstigt om svaret är nej, Dawn är nämligen ett relativt nystartat företag som tillverkar bäddtextiler som sägs inte behöva tvättas lika ofta som andra bäddtextiler utan att för det behöva tulla på renligheten. Textilierna tillverkas av ekologisk boull med konceptet Stay Fresh bedding som reducerar kvalster/bakterier och illalukt som kan bildas i sängen. detta gör ju bäddseten till ett hållbart och miljövänligt alternativ då man inte behöver  tvätta dem lika ofta som annars. Blev du nyfiken och vill veta mer? Kika då HÄR

Norrgavel har lanserat en ny förvaringsserie med samlingsnamnet Mini Massiv. Här kan du själv med hjälp av Norrgavels designverktyg skapa din egen perfekta förvaringsmöbel till hemmets alla rum.
Möbler som är gjorda för att hålla i flera generationer, både när detgäller design och material och möblerna kan fås i flera olika mått med en rad inneboende valmöjligheter, vilket gör det möjligt att vara med och skapa en möbel med ett alldeles unikt uttryck. För vissa kombinationer är det även möjligt att välja om man vill ha höger- eller vänsterhängd lucka. Det går även att addera hyllplan som ytbehandlas likt stomme och/eller toppskiva.

Butikskedjan Granit har gläntat på dörren till påsken hos dem, en mera dämpad och inte alls så färgglad påskstil som tex den hos Svenskt Tenn som var med i förra nyhetslistan. Här ser vi naturnära material och kulörer och vill du spana in hela kollektionen kika in HÄR

Sist ut i veckans nyhetslista har vi senaste nytt från kökstillverkaren Nordiska Kök som i samarbete med inredningsarkitekten Åsa Hjort Architects med bas i London har tagit fram ett tidlöst kök i Kivik på härliga Österlen. I husets hjärta finns den vackra köksön i kvartsit, både praktiskt och socialt, och köket överlag präglas av naturnära material och raka linjer. Läs mer om det fina naturnära köket HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns ovan i texterna som följer.*

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *