Senaste till dukat bord…

av | mar 1, 2023 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej fina kompis!
Jag måste bara börja med en liten varning till dig som tycker att jag tjatar lite för mycket om mina loppisfynd här i bloggen hahaha, i detta inläget kommer det nämligen att bli en hel del av den varan.
Och inte vad som helst utan en hel massa fint till det dukade bordet och både nytt, loppade fynd och lite antikt.
Jag tycker nämligen att det blir så mycket mer personligt när man dukar bordet just så, ja häng med så ska jag visa vad jag köpt och menar med just den stilen.

Här ser du allt från ovan och ja det är en blandad kompott där allt går i vitt och brunt, jag berättar nedan under varje bild vad det är som jag valt ut och en del finns att köpa så där länkar jag till produkten i fråga. Ett tips när det gäller loppisar är att hälla utkik efter bordsdukar, hos mina favoritloppisar köper jag tvättade och manglade bordsdukar ar riktigt fin kvalitet och oftast helt utan fläckar osv trots att de har några år på nacken. Här får man väldigt mycket för pengarna, ja vad sägs om ca 70 kr för en stor duk? Den rutiga duken i bild är just ett sådant fynd fast för 30 kr!

Faten i bild är två helt olika sådana, den ena en gammal sådan med bruten kant, en tallrik som jag bara har en enda av medan den djupa tallriken finns HÄR och finns även med svart eller grön dekorkant om man föredrar det.

Ljuslyktorna från Iittala Kivi fyndade jag för 50 kr st medan de finns att köpa nya HÄR, besticken är gamla med monogram som jag hittade en hel uppsättning av på loppis för ett tag sedan och betalade 15 kr styck ,vilket fynd!

Spana in tallrikarna/skålarna ovan med brun dekorkant och monogram som passar väldigt bra tillsammans med de nyproducerade tallrikarna   och assietterna som  jag också tipsar om i detta inlägget. De båda gamla tallrikarna köpte jag för 20 kr st och jag är så himla glad för dessa och att de matchar så fint med de andra.

Mattallrikarna hittar du HÄR // Assietterna finns HÄR

Små räfflade formar som man även kan använda i ugnen från varumärket Dorre köpte jag för 10 kr styck medan de finns nya att köpa på REA HÄR

Den smartaste lilla strimlaren för örter, späda grönsaker osv heter Mouli Parsmint tillverkad i Frankrike  och fyndad för 15 kr, jag hittade en likadan HÄR och ja den funkar perfekt till att strimla örter osv fint.

Kruset ovan kommer från Höganäs Keramik och även denna tål att användas i ugnen om man vill men även hur fin som helst att använda som kruka/vas, eller hur? Lite ovanlig i formen, de flesta av Höganäs krusen har en rundare form, men denna fina variant kostade bara 40 kr!

Hoppas att fu gillade detta inlägget, och tipsa mig gärna om någon rolig loppis osv som jag inte bör missa!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *