Ethimo Maison & Objet 2023

av | jan 26, 2023 | Okategoriserade

Hej!

Jag ligger lite efter med rapporteringen när det gäller Maison & Objet som du kanske märker, men det tänkte jag råda bot på en smula med detta inlägget idag. En av huvudanledningarna till att vi åker ttill nyss nämnda mässa är att våra båda agenturer, italienska Ethimo och franska sofftillverkaren HomeSpirit ställer ut där. HomeSpirit ställer ut både på våren och hösten medan Ethimo endast ställer ut vid ett av mässtillfällena och det är deras monter jag tänkte visa bilder från i detta inlägget.
Ethimo har vi haft agenturen för i en massa år nu, ett varumärke som vi upptäckte vid Salone del Mobile när de var helt nya som varumärke och sen varit med på resan från nytt varumärke till ett av de stora världsledande tillverkarna av designutemöbler.
Ethimo har dessutom fina showroom och butiker i Milano, Paris , Cannes mfl  och gör designsamarbeten med välkända designers som Patrick Norguet, Paola Navone, Studio Pepe, Luca Nichetto mfl och i detta blir det årets nyheter som jag ska visa upp sig.
Dessa nyheterna premiärvisades vid Salone de Mobile förra året, men det är i vanligt ordning, först sommaren därpå som möblerna kommer ut till försäljning.

Produkterna som fanns på plats i montern var inte helt sprillans nya från deras sida utan dessa premiärvisades i Milano förra året men kommer ut till försäljning nu våren/sommaren 2023.
På samma sätt kommer det att vara i april där den gigantiska internationella mässan Salone de Mobile är i Milano samtidigt som Milan Design Week, då visar man nyheterna för kommande år.
Om allt går som planerat åker vi till Milano i år, det blir första gången på flera år pga pandemin, så jag ser fram emot detta väldigt mycket.

Ovan i bild ser vi bordet Cross designat av Patrick Norguet och där själva underredet är tillverkat av FSC-teak medan själva bordsskivan är av korkmaterial och bordet finns i tre olika storlekar. Lampan på bordet heter Gaia designad av Marc Sadler och funkar såväl inne som ute.

En av årets största nyheter är lounge-möblerna ovan som går under benämningen Yacht Collection  som innehåller serien Baia och Costiera som båda designats av Christophe Pillet. Möbler som ser ut som vanliga inomhus möbler men som anpassats för att kunna stå ute och tåla de förutsättningar som finns där med väderbeständiga snabbtorkade textiler osv.
En kollektion som fått stor uppmärksamhet och fått mottaga designpriser bla av Wallpaper Magazine

En annan jättefin nyhet som fått väldigt mycket uppmärksamhet är kollektionen Bulbi  med terrakottakrukor som du ser en av varianterna av i bilden ovan. Stora gedigna krukor i olika utföranden och storlekar och som finns i färgställningarna grå, terrakotta och en ljusgrön variant. Krukorna är designade av designstudion Studio Pepe som även designat kollektionen Sling

Hos Ethimo finns det även en hel del fina utomhusmattor och de allra senaste av dessa ser du ovan i bild, en matta som funkar såväl inne som ute och jag personligen älskar dessa mattorna så pass att jag skulle vilja ha en sådan i mitt vardagsrum.
Kollektionen som innehåller tre olika mattor heter Nodi och har designats av ingen mindre än designikonen Paola Navone som även designats kollektionen Rafael för Ethimo

Vill du spana in hela katalogen med alla produkterna hos Ethimo så kan du göra detta HÄR

Så välarbetade och gedigna produkter, dyra vid inköp men som garanterat håller flera livslängder i jämförelse med ”vanliga billiga utemöbler” som säljs överallt.
Låt dig inte luras av prislappen, köper du allt för billiga utemöbler kommer de säkerligen inte hålla och vara fina särskilt lång tid, ofta står man där med ett sönderblåst parasoll, solblekta textilier och material som inte håller för att stå ute osv.

Här ovan i bild ser du en annan variant av krukan Bulbi som jag nämnde ovan

Här ovan ser vi en nyhet som kom redan förra sommaren, en minimalistisk kollektion med tjusiga lounge-möbler som bär namnet Calipso och som designats av Ilaria Marelli.
Kollektionen  består av olika moduler för att uppnå stor valfrihet vid möblering.
Calipso är tillverkad av FSC-teak av högst kvalitet samt en stomme av pulverlackerad aluminium. Bordsskivorna finns i flera utförande i keramisk sten och lava sten.

Årets finaste kruka heter Bulbi och som passar såväl inne som ute, och jag tänker att denna bör bli succé i Sverige precis som runt om i övriga världen! Spana in varianterna HÄR

I bild ovan ser du två av mina personliga favoriter hos Ethimo, nämligen det nya bordet Bold med tre knubbiga ben eller i rektangulärt utförande HÄR samt stolen Kilt som finns i olika utföranden.
Bordet i fråga är tillverkat av betong och väger ca 200 kg.
Kilt är en av Ethimo’s mest omtyckta och sålda produkter som kom  redan 2018  som matstolar, och året därpå som lounge-stol och även ett bord och  soffa.
Kilt är designad av Marcello Zilianiav och tillverkad av fin certifierad teak i kombination med lindat rep, och denna kan du spana in närmare HÄR.

Venexia är inte helt sprillans ny  utan lounge-grupp som kom ut i butik redan förförra sommaren, en fin grupp tillverkad i Italien och designad av svensk-italienska Luca Nichetto som även designat kollektionerna EsedraPluviaLucernaPharos och Concreto för Ethimo sedan tidigare.
Venexia finns även att få i vitt utförande vilket är väldigt snyggt tycker jag.
Venexia tillverkas av aluminium som sedan är pulverlackerad och tål de tuffaste klimat, dynorna är tillverkade av återvunnet material som är helt vattentäta och klädseln är av högsta kvalitet och har inomhuskänslan men är anpassat för utomhusklimat.
Borden har också en ram av aluminium och bordsskivorna är av lava sten eller emaljerad terrakotta.

På hyllan ovan står en bänk från sportskollektionen Ace som är en kollektion och som bilderna avslöjar så är de menade som en vacker och funktionell möbel till tennis och sport arenor.
Ethimo som tillverkar designade möbler för hem och offentlig miljö såg ett behov av att försköna sportarenorna där det tills nu oftast funnits både fula och obekväma möbler.
Designern Patric Norguet fick uppdraget att skapa en kollektion som oavsett sport skall tillföra något nytt och vackert och dessutom vara funktionell.
Ace som är tillverkad i FSC certifierad teak och pulverlackerad aluminium kan redan nu ses på en av världstennisen mest  välkända arenor så vi hoppas snart att även Båstad följer efter.
Hoppas att du gillade detta inlägget, välkommen hit snart igen!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *