Min nyårsdukning 2022

av | jan 3, 2023 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar’

Hej!
Idag kikar jag in för att visa Dig min sista dukning från det gångna året, ja här blir det en massa bilder i ett långt svep som visar Nyårsdukningen från 2022.
En dukning där allt porslinet kommer från ingen mindre än Agneta Livijn vars tjusiga alster jag visat här i bloggen flera gånger förrut.
Häng med så kikar vi vidare här!

Även i år så firade vi här hemma i Torekov mina killar och jag, en decimerad skara då detta var första året utan Affe & August som gick bort i början av 2022. Att fira in det nya året i lugn och ro med hög mysfaktor och den godaste maten vi vet har liksom blivit en tradition, och ja varför ändra på ett vinnande koncept?

På menyn stod snittar med Kalix Löjrom som ej kom med i bild, hummersoppa, färska skaldjur i form av hummer, havskräftor och räkor samt rostat bröd med skagenröra.
Till allt detta goda drack vi den alkoholfria champagnen från OddBird som bara är så himla god!

Porslinet från Agneta Livijn var i två olika varianter, dels det lite mer finstilta i form av serien Solei de Mer som lanserades i somras och som är perfect match när det är skaldjur på menyn.
Det lite mer rustika fatet och skålen till räkorna kommer från serien som först designades för Habitat och finns HÄR, en serie som dessutom är ugnssäker och tål maskindisk.
Champagneglasen är dessa som du hittar HÄR samt silverbestick som är min mans ärvda + skaldjursbesticken som finns liknande HÄR

Och på tal om Agnets Livijn så hade jag ju en tävling där man kunde vinna ett grymt pris innehållande hennes keramik, en tävling som hölls på Instagram och nu inom kort kommer vinnaren att koras!
Håll utkik på mitt Instagram-konto HÄR !

Skagenröra mm, ja allt de godaste ska man unna sig på årets sista middag!!

Till min dukning använde jag även en vit pläd/duk av linne som du hittar HÄR, linneservetter i ljusrosa nyans HÄR, servettringar (no brand) ,julgrandekorationer i samma kulör som servetterna samt levande grönska som slingrade på bordet.

Vasen som tulpanerna står i är tyvärr jättegammal, vasen på fot som står i fönstret HÄR  , den låga vasen med eucalyptus finns HÄR samt den vita ljuslyktan i glas i fönstret HÄR.

Gillar du smörkupan av tenn med en liten kanin på toppen så finns denna HÄR samt en smörkniv av tenn HÄR

Som sagt, ingen värst avancerad dukning för många gäster, men ändå en dukning som var lite mer än en vanlig vardagsdukning.
Jag älskar dukningar som dessa där man tar lite vad man har och även låter det ätbara vara en del av dekorationerna, ja skaldjur upplagda på ett vackert fat blir ju vackert bara det.

Hoppas att du blev inspirerad av detta inlägget och tar med det till framtida dukningar eller så, ja skadjursporslinet Solei de Mer funkar ju perfekt till sommarens skadjursmiddagar, till kräftskivan i augusti osv.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *