Inredningsnyheterna v.50 / 2022

av | dec 17, 2022 | Okategoriserade

Hej

Då var vi framme vid lördag i vecka 50,  och jag kikar in för att förmedla inredningsnyheterna i stort och smått från den gångna veckan, och detta blir även årets sista nyhetslista här hos mig.
Jo, så är det för jag antar att ingen av er är speciellt intresserad av att scrolla nyhetslistor mitt i julfirandet, nej någon måtta får det vara.
Men, nu kikar vi vidare här, häng med!

I veckan damp det ner ett pressmeddelande från IKEA som vill flagga för deras januarinyheter i butikerna, ja de menar att efter en lång vinter är det dags att lyssna på sig själv och hemmet, och kanske tillfälle för nya mål och nya inredningsfavoriter?
Här ser vi en rad olika gröna nyanser (och gult som jag valt bort) och med influenser från italiensk film från sextiotalet där färgerna, elegansen, kontrasterna i material och mönster, spänningen mellan glansigt och matt, hårt och mjukt  träder fram.
Helt enkelt en stil som får oss att fly vardagens kantigheter och resa in i en värld där livet är enkelt, bekvämt och lite magiskt.
Bland nyheterna ser vi tex färgglada och ovanliga PARKSALLAT som är ett kuddfodral med design av Lisa Bengtsson, VATTENNIVÅ Kuddfodral och VÅGHÖJD Golvlampa och andra nyheter som gör sig fint tillsammans med JÄTTEBO Soffa.,

Säljstart: Januari 2023 på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus.

IKEA  är inte enbart aktuella med deras kommande januarinyheter i butikerna utan utvecklar just nu multifunktionella möbler  som är designade för att kunna växla från en funktion till en annan för att passa olika behov i vardagen.
Projektet är fortfarande i en sk utvecklingsfas, men några av lösningarna kan börja säljas i liten skala under 2023 på två IKEA marknader – Polen och Hong Kong.
Beroende på utfallet på de två marknaderna ska IKEA se över möjligheten att sälja produkterna på fler marknader.
Från och ned den 15 december 2022 till och med den 3 september 2023 visas prototyper av möjliga nya produkter på IKEA Museum. Detta som en del av utställningen “Existens Maximum – stora idéer för små ytor”.

Hyfsat nylanserade varumärket  Archiella of Sweden med bas i Kungsbacka har nu  lanserat deras krukor i nya färger och tagit lite  julinspirerade pressbilder . Här syns krukan i brunt och  serien fått ett litet nytillskott i form av en ljushållare i samma stil som krukan.

Senaste nytt från Royal Copenhagen är deras Blue Collectibles Thermal Mugs , muggar där dekoren ändras år för år och på så sätt blir som samlarobjekt precis som deras jultallrikar.
Vi ser även små fina figuriner i form av en änglakör som man både kan ha stående och hängande i granen.
Sist men inte minst har man även i samarbete med The Royal Danish Guards Association relanserat den handmålade figurinen som föreställer The Danish Royal Life Guard.

Höganäs Kakel har nyligen släppt en ny kakelserie med namnet Fusion. en hyllning till majolika-keramikens vackra estetik och dekorativa uttryck och med  med nio härliga färger där  varje platta glaseras med en oregelbundenhet och unikitet.
Vill man kan dessa plattor sättas med fiskbensmönster vilket ger ett helt annat uttryck.

Fotograf: Line Klein Stylist: Kråkvik/D’Orazio.

Färgföretaget Jotun lanserar nu den supermatta fasadfärgen DEMIDEKK Infinity Pure Matt, som med den banbrytande och patentsökta INFINITY-teknologin har överlägsen kulörhållbarhet och håller längst av alla DEMIDEKKS utomhusfärger.
Med DEMIDEKK Infinity Pure Matts kulörhållbarhet och självrengörande effekt håller sig huset vackert i år efter år, och är även märkt med Svanen.
Jotun avrundar även året 2022 med att presentera Birgit Torkildsby som ny regional kulörchef för Skandinavien och Västeuropa, ja med lång erfarenhet inom designbranschen intar Birgit Torskildsby den nya rollen hos Jotun.
Detta innebär att tidigare kulörchefen Lisbeth Larsen fortsätter arbeta med ett globalt fokus i det globala arbetet.
Birgit Torskildsby och Lisbeth Larsen kommer nu arbeta som en mycket kompetent duo på uppdrag av Jotun, för att framförallt utveckla färgkartan som lanseras varje år.

Massproductions lanserar en hylla i ask med namnet Level Up Shelf,  som kommer i 3 utföranden, gråbets, svartbets och oljad ask.
Level Up Shelf ingår i kollektionen The Little Things, där samtliga produkter är formgivna av Massproductions medgrundare och designchef Chris Martin.

Den ikoniska vägglampan ”Hanging Lamp” från valeri_objects, designad av duon Muller Van Severen, är sen några år tillbaka en kär favorit för många designälskare!
Nu kommer två av de populäraste modellerna i serien, den rundade nr. 2 och den kantiga nr. 5 i nya färger.

För första gången någonsin släpper Kinfolk deras omtyckta magasin helt dedikerat till inredning där man spanar in speciella hem runt om i världen men också tar sig an att skildra en perfekt söndag tillbringad hemmavid.
Omslaget på magasinet fotograferat av  @romainlaprade)

Danny  @dannysaucedo är ju en välbekant artist i musiksvängen, men nu har han även tillsammans med  @johanlundell lanserat ett eget hudvårdsmärke med namnet EDOSthlm
Nu i veckan har de slagit upp portarna  för en pop-up-butik i Victoria Passagen i Göteborg, ett tips till dig som är i trakterna.

Hur snygg är inte borslamapn Nile designad av Rodolfo Dordoni for italienska Foscarini 
Själva marmorfoten med lätt vinkling påminner ju om Snoopy från Flos men inget annat är ju det minsta likt.

Kunskapstavlan har ingått ytterligare ett betydelsefullt samarbete i och med att de fått Världsnaturfonden WWF som ny samarbetspartner.
Ja, nu släpper Kunskapstavlan kollektionen WORLD LIFE i syfte att uppmärksamma några av världens mest hotade djur, och genom samarbetet kommer Kunskapstavlan och WWF släppa illustrerade porträtt av utrotningshotade djur.
Först ut är den afrikanska skogselefanten, tigern, bergsgorillan, östersjötumlaren och fjällräven.

Jag hajade till både en och två gånger när jag kollade runt bland nyheterna hos H&M Home och fick syn på kudden ovan, en  design som såg väldigt välbekant ut för mitt öga.
Ja, som trendspanare och med stort intresse för design-nyheter så tycker jag mig ha koll på en hel del och så även i detta fallet.
Det finns nämligen sedan ett antal år tillbaka en kudde designad av den isländska designern Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir med namnet Knot som produceras av Design House Stockholm och kudden ovan är ju nästan på pricken lik… läs mer HÄR

I januari lanserar golvtillverkaren Tarkett en Svanenmärkt trägolvskollektion som kombinerar det naturliga utseendet hos ett oljat golv med det lackade trägolvets enkla underhåll.
Kollektionen Grace består av tolv ekgolv i sex färgfamiljer behandlade med en ny, unik ultramatt lack som ger en sidenlen och lättskött yta.

H&M avgreningen COS presenterar nu del två i deras samarbete med den internationella konstnären Liselotte Watkins, ja Watkin’s altser syns i butiken på Biblioteksgatan Stockholm sedan i höstas och nu när när butiken öppnat upp efter en mindre renovering är det alltså dags för akt 2.
Den senaste serien går under namnet The Lonely Hunter vilket gör klädbutiken lite som ett konstgalleri och konstverken kommer även om limiterade och numrerade prints som finns till försäljning under en begränsad tid.

Jag bara älskar allt som Ebba von Sydow och hennes man Johan gör med Insjöns Väveri, ett anrikt förvärv som återuppväckt med så många möjligheter.
De driver väveriet på plats där det alltid funnits och som jag redan berättat tidigare så öppnade Insjöns Väveri upp på NK i Stockholm, en butik som är en så kallad shop-in-shop till systerbolaget Bookbinders Design som också ägs och drivs av Ebba von Sydow Kleberg och hennes man Johan. En stor eloge till dem båda som tar sig an det anrika företaget och låter hantverket och den svenska produktionen leva vidare.
Och nu senaste nyheten som jag snappat upp från Instagram är ett samarbete med deras traditionella textiler i kombination med fubtionsmöbler från  @kinnarpssverige

Sist ut i detta inlägget vill jag flagga för en kommande stjärnkrog som nyss slagit upp portarna i Stockholm nämligen Persona. Kockarna Jonatan Nyström och Louis Cespedes bakom den nya fine-dining restaurangen kommer nämligen från trestjärniga lyxkrogen Frantzén, så det bådar gott.
För själva inredningskonceptet står Erik Bratsberg , och ja restaurangen är som sagt öppnad och bokbar  HÄR, ett stalltips är att passa platt boka nu innan stjärnorna smakar in.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de repektive företag som omnämns ovan om inget annat anges i samband med bilderna.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *