För lika tycker jag

av | dec 14, 2022 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej!
Jag hajade till både en och två gånger när jag kollade runt bland nyheterna hos H&M Home och fick syn på kudden ovan, en  design som såg väldigt välbekant ut för mitt öga.
Ja, som trendspanare och med stort intresse för design-nyheter så tycker jag mig ha koll på en hel del och så även i detta fallet.
Det finns nämligen sedan ett antal år tillbaka en designad kudde med namnet Knot som produceras av Design House Stockholm och kudden ovan är ju nästan på pricken lik…

Bilderna ovan visar kudden som är originalet Knot, en blivande designklassiker formgiven av den isländska designern Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir som lanserades redan 2016.
Kudden består av en flera meter lång, stickad ”korv” som är ihopknuten till en kompakt, men ändå mjuk kudde, och denna finns i olika storlekar och färger.
Från början var tanken att kudden skulle ha formen av en nallebjörn med långa ben, men då Ragnheiður är en före detta scout började hon experimentera och knyta knopar med benen och vips, så var Knot-kudden född!

Kopian överst kostar tillverkad (av Polyester 92%, Bomull 8%) kostar 299 kr (!) och originalet (tillverkad av 50% ull, 50% akryl) från ca 1200 kr-7000 kr beroende av storlek och finns bla att köpa HÄR
Och nej, en kudde är inte bara en kudde vid de fall som det finns en designer bakom en specifik kudde, så detta tilltag är alltså inte tillåtet enligt regelboken.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *