Soppa & Paj med Russel Hobbs

av | nov 10, 2022 | Annons>Sponsrat inlägg/reklam

*inlägget är skrivet i samarbete med Russel Hobbs

Hej fina vän hoppas att du har haft en fin torsdag?
I eftermiddag har jag spenderat en hel del tid i köket i sällskap av min lilla hjälpreda i form av blendern Sensigence Intelligent Blender, ovan i bild.
En superbra blender som jag visat som snabbast vid ett tidigare tillfälle, men nu tänkte jag visa dig vad jag lagat för gott med hjälp denna dagen till ära, nämligen både en soppa och en matpaj.
Goda att äta tillsammans som en måltid men givetvis funkar det fint att servera dem vid två olika tillfällen om man föredrar det.

Spana  Russel Hobbs  Sensigence Intelligent Blender,  en blender som utlovar  att man får upp till 30% slätare resultat och upp till 45% snabbare mixning.
Matlusten och smaklökarna är lite som bortblåsta i och med Covid-19, men nu tänkte jag försöka locka dessa tillbaka med riktigt hemmalagad mat som är både näringsrik och god mat.
Soppa är ju både höstmat och tröstmat som man ofta tar till när man när man är sjuk, och till denna är det ju fantastiskt att ha en blender i sin ägo om man vill göra en slät soppa.

Ja att göra pajdeg med hjälp ab en blender/mixer är ju hur smidigt som helst, man slänger vara ner allt i behållaren och sen är det bara att ta upp den och göra det sista lilla innan man lägger in den i kylen innan man klär pajformen.

Ugnspannan i aluminium finns HÄR

Men först till soppan, en slät soppa med broccoli och blomkål som man först rostar i ugnen innan kokar upp dem i buljong för att sen köra allt till en slät pure i blendern vilket bara tar någon minut.
Därefter håller man tillbaka allt i grytan igen och tillsätter mer buljong och grädde till önskad konsistens.
En del gillar väldigt tjocka soppor (bla min man) medan jag föredrar tunna soppor som man sörplar i sig så fint.

Receptet till soppan i fråga hittar du HÄR och den var enkel att göra och väldigt god.
Msn kan göra liknande soppor med en massa andra grönsaker såklart, här får fantasin hjälpa till.

När grönsakerna var i ugnen gjorde jag en basic pajdeg som man ofta använder till matpajer som denna, inga konstigheter med andra ord men du hittar till receptet HÄR

Under tiden som pajdegen vilade i kylen skar jag svampen, skogschampinjoner och trattkantareller i mindre bitar och fräset dessa i smör tillsammans med purjolök och lite vitlök.
Därefter förgräddade jag pajskalet och svampen i ca 1o minuter innan jag hällde på äggstanningen och osten för att gräddas i ytterligare 30 minuter.
Både pajen och soppan gjorde jag väldigt snabbt och lätt och detta mycket tackvare min kompis från Russel Hobbs.

Man kan använda samma receptet som till Quiche Lorraine men ta i svami istället för skinka och receptet hittar du HÄR

Tyvärr var det lite dunkelt och mörkt när maten väl var färdig men bilderna ovan visar ju ändå ungefär hur gott och mysigt det var.
Scrolla och kolla!

Talriken finns här och nu med 30% rabatt HÄR

De fina besticken i bambu och rostfrittstål finns HÄR

Vill du spana in lite rörliga bider så finns det att ta del av på min Instagram som finns HÄR

Till soppan serverade jag rotfruktschips (färdiga från chipshyllan) som man strör i soppan om man vill och till pajen som blev riktigt hög och fin en enkel sallad.
Tycker man att det blir to much med både soppa och paj så kan man ju servera den var för sig och då kanske med ett gott bröd till soppan.

Gillar du porslinet med handtag som synts i detta inlägget så kommer detta från bästa Agneta Livijn som jag hade äran att knyta bekantsak med här i Torekov i somras.
Helt ljuvliga produkter som du kan beställa HÄR

Hoppas att du blev sugen på att laga soppa & paj du med, ja vem vet kanske redan till helgen?

Ha en fortsatt fin kväll!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *