Fin dag och ett jättefint möte

av | aug 24, 2022 | Okategoriserade

Igår var det en sån där riktigt härlig sommarvarm dag här i Torekov med ljumma vindar, det lilla som blåste dock eftersom det var nästan helt vindstilla och havet låg helt spegelblankt.
Vattnet var helt kristallklart, ja finaste vattnet på hela sommaren och det var så skön temperatur att man ville ligga i och simma runt där länge.
Så det gjorde jag, typ hela dagen och ja det var en sån där nyp mig i armen dag som bra vill stanna tiden för så att den aldrig tar slut.

Mot seneftermiddagen var det dock dags för mig att lämna de solvarma klipporna och badet för att bege mig ett stenkast bort här i byn för ett möte som jag såg fram emot.
Jag skulle nämligen träffa ingen mindre än konstnärinnan/designern Agneta Livinj som har sitt sommarhus/studio på Solsidan här i Torekov, ja samma område som vi hyrde hus i under renoveringen.
Jag har ju beundrat Agnetas alster, framförallt keramiken, sedan länge och nu skulle dessa ting få en större mening.
Redan vid första ögonblicket kändes mötet speciellt, ja kanske svårt att beskriva men ungefär som att det klickade och att vi var på samma våglängd..

Föst kikade vi runt i den lilla studion med hyllorna fulla med handgjord vacker keramik, Agneta berättade om de olika uppdragen som hon haft genom åren och det var så roligt att få höra hur hon berättade om det ena storslagna samarbetet både internationellt och mera lokalt tex här i Torekov.
Det var inga dåliga samarbeten som sagt utan uppdrag som gjorts för bla välkända IKEA, Habitat och tidigare till R.O.O.M, till restauranger men också föremål till två olika museum i Frankrike där Agneta bor när hon inte är i Torekov eller i Stockholm.

Den senaste av Agnetas kollektioner heter Solei de Mer och lanserades nu under sommaren, en medelhavsinspirerad serie som passar bra inte minst till sommaren skaldjursfester osv.
Vill du spana in hela serien så hittar du denna HÄR

Ett härligt möte som sagt, och även lille Agathon var med som du ser och även ha gillade läget, fast det gör han iofs alltid…hahaha
En reflektion är att jag aldrig tidigare upplevt någonstans, att det är så lätt och inbjudande att få kontakt med spännande människor här i Torekov, och inte minst mötet med Agneta Livinj är ett bevis på detta.
Ett genuint fint möte där tycke uppstod och vem vet kanske kan det vara början till något nytt…

När vi kikat färdigt studion bjöd Agneta med oss att kika in i hennes hem där hennes målningar fanns på plats bla i vardagsrummet och i köket.
Älskar spontaniteten och gästfriheten och själva huset i modern stil har förresten Agneta själv byggt (ja inte handgripligen) och det var väldigt fint planerat med trädgården runt om, ljusflödet i alla rum och inte minst den storslagna havsutsikten som skymtar fram ovan i bild…

….utsikten som sagt, to die for!

Målningarna i fråga kan du läsa mer om HÄR

Uteköket i trädgården är det första man möts av när man kliver ut från huset, och även här fanns såklart hennes egna alster med på ett hörn, ja fattas bara!

Älskar både kannorna och krukorna ja hela den knubbiga serien med keramik som även innehåller ugnsfasta formar, skålar, muggar osv, och har du inte vägarna till Torekov nu i sommar så finns det även ett showroom/butik på Sibyllegatan i Stockholm.

Jag älskar även Agnets smak när det gäller utemöbler, ja även om jag har agenturen för Ethimo’s exklusiva möbler spå är min personliga favorit för alltid utemöblerna från Fri Form.
Så klassiska och går aldrig ur tiden, ja en dag ska jag minsann ha sådana utemöbler jag med.

Ja. det var som sagt ett jättefint möte som jag verkligen uppskattade och hoppas att det blir fler sådana i framtiden.
Det kan även vara så att jag fick med mig lite fin keramik som jag ska använda i en kommande styling, och jag ser fram emot att visa Dig detta då.
Efter mötet blev det även ett härligt kvällsdopp och vill du spana in hur det så ut så kika HÄR

Kram

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Hemma och sjukstuga direkt

    […] Det märks att det blivit kyligare och för att hålla värmen har jag bytt från nattlinne till pyjamas av linne. En jätteskön sådan med byxor och skjorta som finns HÄR , som man dessutom känner sig lite fin och påklädd i tex på kvällen. Gillar du denna kika och mitt te dricker jag ur finaste muggen från Agneta Livijn […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *