Min bordsförvandling

av | aug 21, 2022 | Annons, Sponsrat inlägg/reklam

*inlägget är skrivet i samarbete med Obelix Marmor

 

Hej!

Vi köpte vår lägenhet i Torekov för ca ett år sedan, och  efter lite renovering av ytskikt osv som sen blev lite mer än det var tänkt från början så flyttade vi in i november.
Jag började ju skissa lite på hur lägenheten skulle inredas redan från kontraktsdagen, men valde som ofta att det bästa vilket är att bo in sig, ta det sansat och lugnt och känna efter vad som känns bra, vilka behov som finns utifrån det liv VI lever och inte vad som anses vara det normala enligt mallen…

Matbordet har uppdaterats, ser du med hjälp av vad??

Att låta allt ta tid, inte ha för bråttom utan hellre halvklart än fix och färdigt på studs som sen måste göras om. Det blir både krångligt och ofta dyrt.
Ja, lite så har det när det gäller vårt köksbord, jag lovar jag har haft långa idéer och uppslag och bordet som nu står här var inte ens med i bilden.
Ett antikt bord som jag köpte av ägaren till det huset som vi hade en kort tid i Båstad för ca 10 år sedan, och som sedan dess stått i ett förråd.
Att det hamnade här i Torekov var av en slump, ja målaren behövde ju något att lägga sina saker på…

…även mattan under bordet är sprillans ny och bidrar på sitt sätt till bordsförvandlingen.

När vi flyttade in fick bordet stå kvar i väntan på något annat ….
Ja, tiden gick och ju mer jag vant mig vid bordet så hade jag svårt att ta in bilden av ett annat bord som skulle vara finare, bättre, mera unikt osv så jag bestämde att detta bordet för oss.
Ett helt otrendigt bord såklart, men du som följt mig länge vet hus att jag inte bryr mig om det utan går min egen lilla väg och väljer det som jag verkligen gillar.

Dock kände jag att bordet behövde en lite knuff i rätt riktning, bordsskivan var ju ganska skamfilad trots allt.
Och det är här Obelix Marmor i Helsingborg kommer in i bilden, det är nämligen de som hjälpt mig med den superfina bordsskivan av marmor som nu ligger som ett lyxigt täcke ovanpå den ordinarie skivan av trä.
Som ett trollslag från ett bord till ett annat, ett stort lyft som ger bordet en lyxig och lite ljusare känsla.
Då glad att jag lyssnade på min magkänsla (igen) och kan inte tänka mig ett finare bord än detta.

Enkelt fixat var det också, vi ritade en mall av bordskivan med stor precision  på papper och tog med denna i högsta hugg till Obelix Marmor.
Där fick jag välja vilken sten jag ville ha, bestämde tjocklek, slipning samt matthet/blankhet osv.
Jag valde som du ser vanlig vit Carrara marmor utan blankhet,  och detta för att lätta upp det mörka bordsunderredet samt all den svarta graniten i köket.
Några veckor senare levererades bordsskivan och den passade som en smäck till bordsskivan inunder, ja på millimetern rätt.

Så ja, jag kan verkligen rekommendera Obelix Marmor från botten av mitt hjärta för det var superfin flexibel service från start till mål och inget krångel alls utan allt bara flöt på, och dessutom med ett resultat som ar nästan bättre än jag tänkt mig.
Inget uppdrag verkar för svårt för dem utan kikar du in på deras hemsida så förstår du vad jag syftar på.
Är du nyfiken på hur bordet såg ut tidigare så kika in HÄR
Hoppas att du blev inspirerad till något liknande du med, själv blev jag så himla nöjd att jag redan nu skissar på ytterligare något som jag vill förvandla med hjälp av marmor hahaha…du kanske får se inom kort!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *