Bildbomb från Örum119

av | aug 6, 2022 | Okategoriserade

Hej kompis!
Men åh, som jag har längtat efter att åka ut till Österlen igen och besöka Örum119 som vi besökt flertalet gånger förut men inte tidigare bott där men så äntligen blev det av, ibland är det de där ställena som finns precis framför näsan som tar längst tid att få ändan ur vagnen och ta sig iväg till, inte sant?
Solen visade sig, men det blåste lite kallt på den skånska slätten, brrr var tog sommaren vägen, är den redan förbi?

Med stora och små pyttesteg mot huvudbyggnanden av Örum119, så glada att vi äntligen skulle bo över där…

Örum119 inhyser ju dels hotellrum i huvudbyggnaden,  Norrgavelhuset som inretts av Irvan Richter, konferensmöjligheter och sist men inte minst ett café/restauarng där man kan äta hemmagjord glass och vedungsbakad pizza mm
Själva hotellet är inrett med med möbler och inredningsdetaljer från Norrgavel och det syns ju tillexempel här i det mysiga biblioteket som fungerar som lounge för dem som bor på hotellet.

Denna dörren leder in till ett av hundrummen…

Själva rummet var fint osv och hade inbjudande grönska precis utanför fönstren men själva rummet var väldigt litet och trångt samt hade två enkelsängar istället för en dubbelsäng…inte riktigt så vi sover hemmavid om man säger så.
Det var dock inget alternativ att börja föra ihop sängarna, de överraskningar som kan finnas dolda under möbler osv vill man inte ta reda på och dessutom hade det blivit ännu trängre i rummet så.
Detta är ett återkommande aber när det gäller att ta med sig sin fyrbenta älskling på hotell, man blir alltid förpassad till de sämsta rummen och för nöja sig med hundstandard som inte riktigt är den hotellstandard man är van vid utan hund.
Missförstå mig rätt här, rummet var ok men man hade älskat att bo med den standard som gäster utan hund får och allra helst i Norrgavelhuset tänker jag

På eftermiddagen när vi checkat in på vårt rum tog vi en glass ute i trädgården och glassen ifråga görs på plats på gården och under benämningen Frusen Glädje, en mycket bra beskrivning för övrigt för glassen är väldigt god.
Jag valde en vanlig bägare medan mannen min tog en extravagant glassdessert med vaniljglass, färska bär, chokladsås och lite vispad grädde på toppen.

Låt oss kika in i centrum av hotellet, loungen/biblioteket som alla gäster får ta del och njuta av.

Så fint soffbord, älskar stolen och hur det bryter av mot den skandinaviska stilen från Norrgavel.

Någon som vet varumärket på bordet?

Många bilder blir det, och ja visst gillar man stilen som är skandinavisk med någon stänk av art deco inte minst med anledning av det iögofallande soffbordet.
Rummet måste egentligen upplevas på olats med den maffiga bokväggen, den öppna spisen och inte minst grönskan som letar sig in genom fönstren..

Ett glas bubbel före middagen på kvällen, tackar som bjuder på bubbel !

På kvällen smaskade vi i oss jättegoda vedungsbakade surdegspizzor som serveras på en rottingbricka.
Vi satt ute i orangeriet vilket var väldigt mysigt och valde en röd och en vit vegetarisk pizza med zucchini egengjortd pesto bla och den röda  en mer traditionell med skinka tomat och mozzarela.
Så fantastiskt gott det var, det kan vare sig beskrivas i ord eller bild utan måste upplevas på plats!

Ingången till restaurangen/cafét ser som ovan och här vid den långa sittbänken ser det väldigt inbjudande ut tycker jag.

Igår innan vi gav oss iväg tog vi en promenad efter frukosten och avslutade sen med ytterligaren glassfika i trädgårdsdelen som hör till hotellet, och där finns idel utemöbler från Grythyttan, så fina och klassiska!

Svensk sommaridyll på pricken!

Ja just det, innan vi lämnade på riktigt så hann vi med att kika in deras egen butik som är fylld med inredning, trädgårdsattiraljer, goda delikatesser osv, missa inte denna
Jag vill gärna åka tillbaka till Örum119 igen men just nu är det typ fullbokat varje dag så vi hade tur som hittade en strönatt nu när vi var här hos Karl-Fredrik på Eklaholm

Drömmen vore ju att bo några härliga sommardagar i Norrgavelhuset, åka till Sandhammaren och bada och bara ha det gott, tyvärr får man inte bo med hund just där så isåfall måste vi lämna bort honom och det känns ju lite trist.
Tipsa mig gärna om du vet något härligt ställe där man får bo med hund, både hotell, B&B och hus som man kan hyra.
Men idag, en härlig utflykt till Österlen med övernattning, glass och pizza!

Ha en fortsatt fin kväll!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *