Änglavakt

av | jul 13, 2022 | Okategoriserade

Hej

Idag har vi verkligen njutit av livet på allra bästa sätt här i vår lilla sommarby som nu är till bredden fylld av sommarboende och en del turister och kanske främst båtfolk som lagt till hamnen .Så mysigt med ett litet myller som omväxling till den totala ödsligheten som annars regerar här 11 månader om året hahaha.
Jag startade min dag med en skön snabbpromenad längst med havet som verkligen hade kunnat sluta illa om jag inte haft änglavakt…

Efter promenaden blev det ett dopp i havet, så himla skönt…

Sen satt vi bara och njöt på de solvarma klipporna när min man kom på den geniala idén att gå till Fiskekajen och köpa lite färska skaldjur, en idé som jag var snabb att nappa på!
Det finns ingen gång som är godare att äta skaldjur än när man bara äter dem i all sin enkelhet direkt ur påsen så som vi gjorde idag, jag lovar.
Det krävs inga uppdukade bord med platåer, fancy tillbehör osv utan köp bara med dig och ät ute i solen efter ett härligt bad.
Och blir du kladdig om fingrarna, det blir man ju alltid, så är det bara att tvätta av sig i havet eller varför inte ta ett dopp till?
Havskräftorna och räkorna var magiskt goda, de godaste jag ätit på väldigt länge.

Som sagt i inledningen, mitt i detta härliga hände det mig en hemsk sak under min promenad, jag får rysningar bara jag tänker på det.
Jag hade mina hörlurar i öronen och lyssnade på musik och skulle samtidigt titta på något på skärmen samtidigt som jag gick på en smal väg som går mellan golfbanan här i Torekov.
Av en ren slump tittar jag upp och ser en bil som kommer fort rakt emot mig och nästan snuddar vid min ena sida varpå jag länger mig ut i kanten.
Hade jag inte gjort det hade jag varit påkörd idag och säkert allvarligt skadad.
Så tacksam över ”min änglavakt idag” att det inte gick illa och vill att ni ska tänka på detta med hörlurar och att vara ute i trafiken, man blir liksom avskärmad och hör inte ljud från bilar, cyklar osv.

Svensk sommar när det är på det bästa viset är svårslaget på alla sätt och vis, så himla tacksam att vi har allt detta härliga direkt utanför ytterdörren och bara kan njuta till max just nu.
Vill aldrig att det ska slut.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *