Istället för vanlig jordgubbstårta

av | jun 24, 2022 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej kompis

Midsommarafton är här och jag kikar in för att visa dig en variant av jordgubbstårta som jag gjort idag och denna är en tårta som inte kräver någon ugn eller lång tid i köket, får tummen upp för den som kanske bor i husvagn, mindre sommarstuga utan så stort svängrum osv nu under midsommarhelgen tänker jag.
En sista minuten tårta med andra ord som du gör i princip under tiden som potatisen kokar på spisen.

Denna kan man ju göra i en rad olika varianter tänker jag om man utgår från samma botten med en grund på digestivekex som får sällskap av en fluffig och len vaniljmascarponekräm och toppas med skivade jordgubbar.
Ja, kanske andra sommarbär, med en chokladmousse istället för gräddvaniljcreme, kanske syrlig lemoncurd istället för vanilj och toppa med hallon eller blåbär.

Du behöver:

150 g smör
300 g digestivekex
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 5 dl färska jordgubbar
1/2 dl hackade pistagenötter
Gör såhär:
1.Smält smöret. Krossa eller mixa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en form ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen minst 30 minuter.
2.Vispa mascarpone, grädde, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Bred ut i formen. Skiva jordgubbarna och lägg i ett fint mönster på krämen. Strö över pistage.

Den stora formen av stengods där jag gjort min tårta och som även kan användas i ugnen hittar du HÄR och den mindre formen i samma stil med syltkakorna HÄR

Godaste alkoholfria champagnen som finns och mina champagneglas  samt vanliga dricksglasen HÄR och tallrinkarna HÄR

Skålen med bigaråer hittar du enkelt HÄR

Tekskedarna med bambuskaft  HÄR samt tårtspaden i samma stil finns HÄR

Den rutiga duken på bordet hittar du HÄR, servetter av papper HÄR samt linneservetter som matchar duken HÄR

Vad har hänt när det gäller fritt växande blåklint och vallmon? Som jag minns det så fanns det mängder av båda när jag växte upp, ja ibland hela fält som var röda i midsommartid men nu finns det inte en enda att hitta?
Nu är det ju för visso en massa år sedan men reflekterade över detta nu när jag spanat efter vallmo och blåklint utan resulat.
Midsommarbuketten som är till häften ängsblommor från dagens promenad och hälften köpeblommor som fått ta plats i vasen lika min på REA HÄR

Glad Midsommar!

Hoppas att du blev inspirerad av detta inlägget och välkommen hit snart igen.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *