Mina färg och kulörval

av | maj 11, 2022 | Annons, Sponsrat inlägg/reklam

*inlägget är i samarbete med Nordsjö Ide & Design

Hej fina vän

Både igår och idag har det fina vårvädret helt lyst med sin frånvaro här hos oss i Torekov, och istället har himmeln varit jämngrå och det har regnat från och till.
Ja, tänk vad snabbt man vänjer sig vid att det ska vara soligt och fint men som vi alla vet så är ju inte vädret något som man kan styra över.
Jag har dock haft fullt upp med en massa som behövs göras här inomhus så mig går det ingen nöd på.
Är så himla nöjd med min vy från köket och kakelugnen där borta i hörnet som jag hittade av en slump på Blocket i slutet av förra året gör ju verkligen sitt till det hela.

Jag är även väldigt nöjd med mitt icke färgval till rummet i fråga för även om det är trendigt med färg just nu så vågade jag välja motsatsen dvs vitaste vitt.
Jag valde den mest perfekta vita nyansen enligt mig som heter Nordic Light  och är från Nordsjö , och som tack vare den unika Lumitec-teknologin reflekterar upp till 40% mer ljus.
Detta gör att rummet verkar ljusare och detta ger även en energisparande effekt vilket är det som jag eftersträvade då vi inte har så stor yta och dessutom snedtak, kupfönster osv.

Platsbyggd förvaring i form av en bänk under TV-n som gjorts av en finsnickare efter mina skisser.
Målat in denna i samma nyans som väggarna men här med Ambience Superfinish som är en helmatt snickerifärg.
Det är ju viktigt att poängtera att det inte är lätt att hitta den rätta nyansen av den kulör man vill uppnå utan man måste prova sig fram, provmåla, jämföra osv tills man hittar rätt.
Att endast förlita sig på en NCS som någon annan använt, de små provbitarna i butiken osv är ej att rekommendera utan bäst är det att se kulören på plats på en provyta i det rum som ska målas.

Till själva taket användes färgtypen Ambience Sky och till snickerierna runt fönster, elementskydd osv använde målaren Ambience Superfinish som är en helmatt snickerifärg.

Jag är så himla nöjd med resultatet och att jag vågade vara hur otrendig som helst hahaha.

Inne i sovrummet valde jag en lite avvikande kulör från allt det vita i övrigt och valde här att måla in allt i samma kulör, ja väggar, tak, snickerier osv i kulören Nordsjö Light Sarcelles
Vid första intrycket var jag inte helt nöjd utan uppfattade kulören som lite lila, men sen är allt kommit på plats med textilier sov är jag hur nöjd som helst.
Dock är inte elementskyddet och listerna målade här ännu så även om det inte är lätt så ser man skillnad via mina bilder.
Jag återkommer snart igen med ytterligare bilder när det gäller mina färgval här hos mig men hoppas att du gillade denna förhandstitt.

1 kommentar

  1. BM

    Så fräscht, smakfullt, stilrent, ja alla superlativer man kan tänka sig ! Älskar också den vita basen. (Tack för tips på färg!) Cerise och grönt till det = wow! Ser fram emot bilder på den rosa divanen också…

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *