Påsken hemma i Torekov

av | apr 18, 2022 | Okategoriserade

Så var påsken över, det går ju så fort, ja innan man vet ordet av är det man längtat och sett fram emot över i ett litet nafs.
Ja, underbart är kort heter det ju enligt ordspråket hahaha, och vilken helt fantastiskt fin påsk vi haft här i Torekov.
Vädret har varit tiptop varje dag ochvdrt varit ett härligt brus och en massa folk här i vår lilla by.
En föraning om det som komma skall i sommar, och stor kontrast till övriga månader under året då det är väldigt folktomt här.
Jag hoppas du haft en fin påskhelg och fått fira så som du önskar, i detta inlägget bjuder jag på en liten bildkavalkad med bilder som jag tog under en av våra många promenader, häng med!

Sommarkrogen G. Swenssons hade traditionsenligt  premiäröppnade för året precis som Parkis, vårt lilla café mitt emot parken mitt i byn, båda var välbesökta i helgen och det var en väldigt gemytlig känsla överallt.
Parken är för övrigt Agathon’s favoritställe och här älskade även Alfred & August att strosa runt och busa med duvor och kaniner…saknar dem så!

Raka vägen ner till havet hemifrån oss….

Bästa man kan önska sig!

Den rikskända Morgonbryggan dit man snällt står i kö för att bada under högsäsong, denna ligger inom räckhåll från vår ytterdörr inom ca 4 min till fots.
Så härligt att ha så nära till att bada när man älskar detta så pass mycket som jag gör….

Bryggorna kom på plats nu i veckan som passerat och jag har sett massor som redan badat.
Kag har dristat mig till att känna på vattnet med handen och jag vill nog vänta några grade till minst sagt.
Men visst, det har blivit en grej att visa upp på sociala medier ”hur duktig man är på att bada i iskallt vatten och se oberörd ut” så den tävligen förlorar jag stort.

Så innerligt tacksam för denna helt ljuvliga platsen och att kunna kalla det för hemma.
Känslan av att verkligen ha hittat den bästa platsen man kan tänka sig, känner ett lugn och en tillfredställelse som jag inte känt tidigare och  önskar inget mera….
Vår lägenhet är varken stor eller något skrytobjekt, men passar oss jättefint och är supermysig tycker vi, och det är ju det som är det viktiga, inte vad alla andra tycker eller har för behov för att det ska kännas rätt för dem.
Väl värt att tänka på i stunder då gräset verkar grönare hos grannen…

Hallands Väderö ligger ju minst sagt inom räckhåll, ja vi ser t om dit ut från vårt lilla loft hemma, men vet du vad, jag har faktiskt aldrig varit där!
Lite skamligt att erkänna då vi ändå bott i trakterna under flera år sammantaget om man räknar in tiden i Norrviken och i Båstad och ännu tidigare i Mellbystrand.
Men i år ska det bli av, så snart båtarna dit ut startar  gör året och innan den värsta turistsäsongen drar igång.

Stillheten och lugnet finns här för det mesta, och jag älskar det som det enstöring jag ibland vill få lov att vara.

De första segelbåtarna kom och hälsade på här i hamnen i Torekov nu i påsk.
Just denna båten verkade komma från Danmark av språket att tyda från dem som ivrigt diskuterade sinsemellan ombord….kanske om hur man bäst angör en brygga….

Ja, det var min lilla bildkavalkad från vår fina by, en snabbtur mitt i navet av byn som ju inte är så stor.
Älskar alla de bevarade husen, de flesta renoverade och omhändertagna med varsam hand, men också en hel del som skulle behöva lite extra kärlek…
Jo, jag förundras ofta hur man kan ha ett jättefint hus på en ljuvlig plats och inte alls bry sig om huset i fråga, utan mer eller mindre låta det bli förstört.
Helt obegripligt för mig, men säkert inga problem för någon annan.
Tur vi är olika alla på vår jord, ja tänk så tråkigt och knasigt det skulle bli annars!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *