Mysig söndagsfika …

av | feb 20, 2022 | Okategoriserade

Någonting lurt är det, flera gånger den senaste tiden så tänker jag ”Åh vilket fint och härligt väder, perfekt för en långpromenad…”
Jag tar på mig kläder och skor, frågar mannen om han ska med, tar på lille Agathon och beger mig ut…strax därefter blir himmelen grå och öppnar sig med värsta regnvädret istället för sol som det var alldeles nyss.
Är det vädergudarna som vill säga mig något?
Inget undantag idag och dagen till ära hade vi bestämt oss för att parkera på Norrvikens Trädgårdar och promenera därifrån längs med havet och sen tillbaka igen.
Det blev en promenad i regn som sagt, men vi fick iallafall se tre fina sälar som låg och guppade på var sin sten strax före Skansen inne i byn…

Väl tillbaka igen vid Norrvikens Trädgårdar så gick vi in på härliga Chocolaterian för att värma oss och ta en söndagsfika, en fika där är alltid ett säkert kort året runt.
Deras kaffe, bakverken, glassen och pralinerna är verkligen hur gott som helst så vi gick all in.
Jag tog en latte, mannen en Cappuccino, en semla och en kardemummabulle och även deras italienska gelato med smak av semla….

Extra plus i kanten eftersom man numera får lov att ta med sig sin hund in tilli cafeét när man fikar, ja lille Agathon tyckte att det var väldigt festligt med en härlig söndagasfika tillsammans med husse och matte.
Han spetsade framförallt in sig på glassen den lille rackaren och det var så klart att han fick smaka den.

Nytt sedan senast vi var där är att Chocolaterian numera har ett orangeri som har fin utsikt ner mot Norrvikens Kust och havet, ja där som vi höll till innan vi flyttade till Torekov.
Väldigt fint och mysigt på alla sätt, ja precis som allt annat är i Norrvikens Trädgårdar.
Nytt är förresten även att Ravinen har öppnat, Båstads alldeles egna konsthall som vi ska besöka så snart det finns tillfälle.

Innan vi körde hemåt igen slank vi även inom inredningsbutiken som finns precis vid entrén till parken och som man kan besöka öven utan att gå in i själva parken.
En väldigt fin inredningsbutik där det även finns utvalda antika föremål utvalda av Laserow Antiques, och jag blev sugen på en hel del fint men slog inte till på något….

Ha en fortsatt fin söndag!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *