Ethimo Summer 2022

av | feb 1, 2022 | Okategoriserade

Något som kanske inte alla vet, är att jag förutom mina sociala medier, styling och fotografering även driver ett agenturbolag för möbler.
Men så är det och inte vilka möbler som helst utan jag har  dels agenturen för Homespirit och deras fina fransktillverkade soffor som bla säljs hos Artilleriet och Oscar & Clothilde, Studio J, Studio Pompone mfl, och dels agenturen för Ethimo och deras urtjusiga designutemöbler.
Ethimo har vi haft agenturen för i en massa år nu, ett varumärke som vi upptäckte vid Sale de Mobile när de var helt nya som varumärke och sen varit med på resan från nytt varumärke till ett av de stora världsledande tillverkarna av designutemöbler.
Ethimo har dessutom fina showroom och butiker i Milano, Paris, Cannes mfl  och gör designsamarbeten med välkända designers som Patrick Norguet, Paola Navone, Studio Pepe, Luca Nichetto mfl och i detta blir det årets nyheter som jag ska visa upp sig.
Dessa nyheterna premiärvisades vid Salone de Mobile förra året, men det är i vanligt ordning, först sommaren därpå som möblerna kommer ut till försäljning.
Förutom alla nyheter som visades upp förra året så fick Ethimo mottaga priset Årets Utemöbel för HUT design Marco Lavit vid EDIDA 2021.
HUT som jag spanades in i paris redan för något år sedan och berättade om HÄR, då som installation och prototyp, men nu i produktion och försäljning mot slutkonsument.

En av de största nyheterna är nya minimalistiska kollektionen som du ser ovan i bild, ja tjusiga lounge-möbler som bär namnet Calipso och som designats av Ilaria Marelli.
En nyhet som kommer ut i butik nu sommaren 2022.
Möbels består av olika moduler för att uppnå stor valfrihet vid möblering. Calipso är tillverkad av FSC cerifierad teak av högst kvalitet samt en stomme av pulverlackerad aluminium. Bordsskivorna finns i flera utförande i keramisk sten och lava sten

Swing designad av Patric Norguet har funnits i flera år men har nu fått en cabana som har gardiner och tak för att skydda mot solen skapar också en ombonad miljö.
Möbeln är tillverkad av teak av högsta kvalitet och har en stomme av pulverlackerad aluminium.
Dynorna i bilden har ett tyg som är vattentätt.

Rotin designad av Zanellato/Bortottoär tillverkad av samma fina FSC certifierade teak har genom en bindning med väderbeständiga band fått rottingen utseende.
Teaken är givetvis kontrollerad och har alla nödvändiga certifikat som visar att tillverkning och material är så skonsam som möjligt mot vår miljö.
Bordskivorna finns i flera utförande, unik mosaik som tillverkad för hand och får då ett unikt utseende, en skiva är tillverkad av lavasten och två olika i marmor av bästa kvalitet.


En annan fin nyhet som är en personlig favorit, är stolen samt pallen Sling här ovan,  en kollektion som designats av ingen mindre än Studio Pepe
Möbeln är tillverkad i rostfritt stål som sedan pulverlackerats så det är ingen risk för rost, tygerna är i slitstarkt polyfin ock akryl.
Bordsskivan finns i flera färger och är tillverkade i betong.


Venexia är inte helt sprillans ny  utan lounge-grupp som kom ut i butik redan förra sommaren. En fin grupp designad av svensk-italienska Luca Nichetto som även designat kollektionerna Esedra, Pluvia, Lucerna, Pharos och Concreto för Ethimo sedan tidigare.
Nytt för nu är att Venexia finns att få i vitt utförande vilket är väldigt snyggt tycker jag.
Venexia tillverkas av aluminium som sedan är pulverlackerad och tål de tuffaste klimat, dynorna är tillverkade av återvunnet material som är helt vattentäta och klädseln är av högsta kvalitet och har inomhuskänslan men är anpassat för utomhusklimat.
Borden har också en ram av aluminium och bordsskivorna är av lava sten eller emaljerad terrakotta.
Venexia som är tillverkad i italien finns i de delar som du ser här ovan.
Den byggbara varianten öppnar upp för flexibilitet och stor kundanpassning såsom de flesta övriga kollektioner i Ethimo’s sortiment också gör.hej

En av Ethimos mest omtyckta och sålda produkter  är stolen Kilt som redan 2018 kom som matstolarna, året därpå som loungestol och ett bord och nu i år även som soffa.
Kilt är designad av Marcello Zilianiav och tillverkad av fin certifierad teak i kombination med lindat rep, och denna kan du spana in närmare HÄR.

Ny är också lampan Tetris designad av Marc Sadler är tillverkad av teak och aluminium.
Lampan laddas med  USB sladd och lyser sedan i 10 timmar, fler fina belysningar hittar du HÄR

Ace är en helt ny kollektion och som bilderna avslöjar så är de menade som en vacker och funktionell möbel till tennis och sport arenor.
Ethimo som tillverkar designade möbler för hem och offentlig miljö såg ett behov av att försköna sportarenorna där det tills nu oftast funnits både fula och obekväma möbler.
Designern Patric Norguet fick uppdraget att skapa en kollektion som oavsett sport skall tillföra något nytt och vackert och dessutom vara funktionell.
Ace som är tillverkad i FSC certifierad teak och pulverlackerad aluminium kan redan nu ses på en av världstennisen mest  välkända arenor så vi hoppas snart att även Båstad följer efter.

Möbeln Cube är en långkörare som skiljer sig till form och utseende från många av marknadens loungmöbler. Materialet som Ethimo använder är Etwick fiber som inte töjer sig eller förändrar form vid värme eller kyla, stommen är tillverkad i aluminium som sedan pulverlackerats.
Möbels finns i barkbrunt och vitt och dynorna i grått eller vitt.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *