Julmarknad i Hembygdsparken

av | dec 12, 2021 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

Söndag kväll och jag kikar in med ett sent inlägg dels eftersom det varit strul med servern där min blogger ligger vilket medförda att jag blev portad från min egen blogg, svettigt ett tag men skönt när det löst sig, och dels av en trevligare anledning,
Tredje advent firades nämligen med julmarknad här i Båstad, en traditionell finstämds julmarknad arrangerad av Bjäre Hembygdsförening som håller till uppe i Boarp.

Ja du ser ju, snö och små fina stugor från svunna tider och timmerstugan här heter Palmagården minsann.
Själva föreningen bildades redan år 1929 under ledning av ingen mindre än Ludvig Nobel,  brorson till den berömde Alfred Nobel.
Hembygdsparken i Boarp tillkom 1954 i och med att familjen Olof Nobel donerade Ågegården med omkringliggande mark till hembygdsföreningen.

Välkommen in i timmerstugan Palmagården och här inne höll ingen mindre än Jenny och butiken Studio J som annars finns mitt i byn inne i Båstad.
Magisk butik för alla som älskar inredning, design, vackra blommor och personlig service av tjejerna som jobbar där.
Väldigt mysig och fint arrangerat även i

De fina små djuren av filt och gran gick åt som smör i solsken!

Inne i Palmagården fanns även Bjärås Gårdsbutik, en av Bjäres många grdsbutiker som har öppet i säsong under våren och sommaren här i trakterna.
Äskar att handla lokal odlat och närproducerat i deras butiker och små bodar längs med vägarna och idag köpte vi bla grönkål, rabarberkompott och blåbärsmarmelad samt även goda ostar hos Ebbessons Gårdsmejeri som också fanns på plats i en annan liten stuga.

Det fanns mycket fint att köpa, jag hittade ett jättefint ofärgat brunt fårskinn som ska flytta in i den nya lägenheten, handstöpta ljus, servetter mm och allt som fanns på plats var lokalt från trakterna här runt omkring som handvävda trasmattor och textilier, korvar, brända mandlar, rökt fisk mm.

Hembygdsföreningen har även en intakt butik så som de såg ut för ca 100 år sedan och där inne fanns det mycket att fint att kika på.
Mitt öga noterade en hel del emaljprodukter från Kockums Jernverk, de som stått modell för dagens variant av dessa trevliga produkter till köket.

När vi lämnade julmarknaden har skymningen börjat sänka sig över det små fina stugorna och ljusen och de tända marschallerna glittrade som små diamanter.
En fin eftermiddag med tillbakablickar till tider då saker och ting kändes mer genuina och tillverkade med kärlek, ja lite som en tidsresa och finare 3:e advent får man leta efter.

Ha en fin kväll!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *