Senaste nytt om renoveringen

av | okt 29, 2021 | Torekov

Hej fredag hoppas allt är fint hos Dig?

Idag tänkte  jag uppdatera dig om senaste nytt när det gäller renoveringen av den nya lägenheten i Torekov,  och nu går det sakta men säkert framåt för varje dag som går.
Bilderna i detta inlägget tog jag igår när jag var på plats i lägenheten för att se vad som skett sedan senast och också för att ta beslut angående väggfärgen och färgen till alla snickerier.
Färgsamarbetet gör jag i samarbete med Nordsjö Idé & Design och själva målningsarbetet göra av LP Måleri i Ängelholm.

På tal om LP Måleri så är det även de som driver Nordsjö Idé och Design butiken i Ängelholm , en butik med superbra service som jag besökte så sent som i onsdags och fick all tänkbar hjälp, så dem kan jag varmt rekommendera om du bor i trakterna av Helsingborg och Båstad.

Målaren hade provmålat med de tre kulörena som jag lyckats skala ner det till och hela lägnheten blir i vitt med lister och snickerier i samma nyans men eventuellt så kommer sovrummet eller loftet att bli i en helt enegn kulör som jag inte lyckats välja ännu.
Målet med färgsättningen i denna lägenheten med snedtak osv är att skapa mera rymd och inte alls enligt den senaste trenden som pekar på mer färg och lite djärvare tilltag över lag.
Jag lyckades bestämma mig till slut och redan idag har målaren målat vardagsrummet vilket ska bli så kul att se.

Och på tal om lister, här ovan ser du de nya golvlisterna som målats med grundfärgen nu i veckan,  och som sen ska målas med den riktiga kulören som jag valt för att det ska vara samma som väggkulören.

Här ovan ser du de nya listerna och den gamla listen, ja du ser ju att jag valt en betydligt högre golvlist jämfört med den gamla listen.
Listerna är även de ett kommande samarbete som jag ser fram att få visa när det är klart men jag kan nämna redan nu att dessa kommer från D-Cor som har en massa bra produkter när det gäller alla typer av lister, stuckaturer, lamprosetter osv.

Dörröverstycken!
Nej lugn i stormen, dessa passar såklart inte in i lägenheten i Torekov men dessa beställde jag samtidht som listern och dessa ska givetvis vara i lägenheten i stan så småningom.
Har länge funderat på dessa till våra pardörrar i fil och det ska bli spännande att se om det blir så fint som jag har tänkt mig.

Det ena ger det andra, jag föll nämligen för en viss typ av vägguttag och strömbrytare så även dessa ska bytas ut i hela lägenheten men det berättar jag mer om snart när proverna på de nya har kommit.

Måste även visa en glimt av den nya bredare dörröppningen till rummet som finns mittemot vårt kommande sovrum.
Här var det tidigare en dörr precis som in till sovrummet och badrummet men jag ville få bort en instängda känslan i hallen med för många dörrar, så här har vi gjort en dubbelt så bred öppning utan dörr vilket blev väldigt lyckat.
Här inne blir det förvaring och arbets/läsrum har jag tänkt mig.

Hoppas att du tyckte det var kul att få hänga med på en liten rundtur i min lilla lägenhet i Torekov och att du hänger med på renoveringsresan mot färdigt resultat.
Jag som är otålig när det gäller just renovering osv tycker aldrig att det går fort nog, i nästa vecka kommer dock finsnickaren och påbörjar sitt arbete med lister, fönsterbrädor mm.

Ha en fortsatt fin fredag!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *