PM & Vänner Hotel- favorit i repris!

av | aug 24, 2021 | Inredningshjälpen tipsar!

I torsdags i förra veckan checkade vi in på PM & Vänner Hotel i Växjö igen, kärlek uppstod vid de förra tillfällen, som vi bott där tidigare och eftersom vi hade ärenden i trakterna så var valet självklart.
Gillar man ett hotell som PM & Vänner Hotel lite extra så vill man helt enkelt dit igen!

När man kommer innanför entrédörren så möts man av vänligt personlig personal, och redan här möts man av det som står för & Vänner, ja man möts  butiken Flora PM & Vänner med blommor och fina inredningsdetaljer som är en del av konceptet, men mer om detta senare..

Tydliga påminnelser om att vi är i Småland här och var…

Sen checkade vi in på vårt rum med svensk design och skandinavisk stil vilket genomsyrar hela hotellet.
Så himla fint och avslappnad atmosfär och det finste rummet vi bott i på hotellet är nog detta som jag visade  tidigare , men även detta rummet var fint på sitt sätt.

Jag bara Älskar detaljerna med kålmordsmarmor som syns lite här och var runt om på hotellet!

Björn Wessman syns också lite här och var med sin konst, ja inte minst med utställningen i entrén.

Fina detaljer och kärleksfulla budskap här och var….

En av de nästa sakerna med PM & Väner  är att man får bo med hund hos dem, och faktiskt även i finaste rumskategorin Juniorsvit  som vi faktiskt har bokat när vi ska dit igen inom kort.
Detta var dessutom storstilad hotellpremiär för lille Agathon som klarade detta galant med hjälp av mer världsvana brorsorna Affe & August.

Mina fina killar!

Affe & August är ju vana att hänga med och tack vare dem vågade vi lämna Agathon ensam en liten stund då vi åt middag och frukost, men för övrigt fick de hänga med oss.

Dags för frukost högts upp i huset där även deras bar TAK, takterrassen och poolen finns att ta del av.
En härlig miljö med avslappnad loungekänsla med både vanliga bord och även soffor att slå slig ned och njuta långfrukost i.
Och ja, även här ser vi fina inslag av marmorn jag nämnde tidigare.

En öppen spis finns det också…

Är det hotellfrukost får man starta med dessert…

…..som hallonkompott med créme och crunches eller kanske hemmagjord ostkaka med grädde..,

I själva hotell konceptet ingår även PM & Vänner Bröd & Sovel som enligt dem själva är en tydlig ”kärleksförklaring till brödet som civilisationens urmoder”, som är deras eget fantastiska bageri med allt från bröd till utsökta bakverk som förser hotellet men de har även butik och café där man kan fika och köpa med sig godsaker hem. Spana in bageriet HÄR

Min frukost on spot!

Så himla gott och vällagat, ekologiskt och närodlat och inget överdåd, utan bara det bästa tillagat från grunden.
Jag testade även deras berömda äggröra gjord på ägg från trakten, som är ibland den godaste jag ätit någonsin.

Också finns det både pool och bubbelpool, och vädret bjöd på strålande sol, så enda smolken i min glädjebägare var att tiden var lite knapp för för att stanna kvar och njuta av terrassen osv men jag vill gärna komma tillbaka väldigt snart så då går det tas igen med råge.


Bilderna ovan har jag redan visat, en loungehörna av hotellet och dessutom kan man gå in här från hotellet till blomster- och inredningsbutiken som jag nämnde i inledningen nämligen Flora PM & Vänner

Här hittar man förutom växter och buketter fina ting från tex Hay och H. Skjalm som finns i många liknande butiker….

Men också fin och lokaltillverkad keramik från Nikkis Keramik , en liten enskild keramiker som verkar i Eksjö och jag blev så förtjust i hennes alster att jag köpte med mig några fat och har bestämt att jag ska köpa fler vid tillfälle.
Så fina och annorlunda och inget som ”alla andra har”

När vi var där åt vi givetvis middag i deras omtalade Bistro.
Middagen var som vanligt en härlig upplevelse i sig och som gör att totalupplevelsen av vår vistelse får full pott, dock vill vi gärna testa deras prisbelönta fine dining restaurang som tilldelats en stjärna i Guide Michelin och en Grand Award i Wine Spectator, så en sittning där är bokad till nästa gång i början av september.
Deras matfilosofi bygger på de tre hörnstenarna skog, äng och sjö där de vill visa vad deras fantastiska landskap Småland kan erbjuda.
Tyvärr var det lite för mörkt att ta bilder i restaurangen, men servicen var superbra, stämningen mysig och alla rätterna vi beställde var av toppklass.

Hoppas du gillade min lilla rundtur hos PM & Vänner och vill du spana in fler härliga designhotell som jag gillar kika HÄR

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *