En massa fint från Mimou

av | jul 21, 2021 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej!

Varumärket Mimou är ju ett personligt favorit-varumärke vars produkter jag ofta lyfter fram här hos mig eftersom jag älskar designen, de fina materialen och hållbarhetstänket samt inte minst vördnaden inför riktigt traditionellt hantverk som går som den röda tråden genom allt.
En helt fantastisk varumärke som drivs av Malin som blivit en fin vän som jag är så glad att jag fått lov att lära känna en liten smula…
Idag tänkte jag visa några utvalda favoriter från Mimou som finns hemma hos mig och dessutom kan du köpa samma om du kikar  HÄR.

De fina handgjorda korgarna HÄR i olika modeller och storlekar är så himla fina och kan användas till all möjlig förvaring men som också bär sig själva som dekorationer i hemmet.

Måste ju även tipsa om en av de allra senaste nyheterna, nämligen den lilla vasen Liv ovan i bild, en munblåst glasvas som tillverkas i Småland och som är den nästa steg på det hantverksprojekt som Mimou startade förra året och först ut var den lokalt tillverkade ryakudden Bibi som produceras i Blekinge.

Liv i olika varianter hittar du HÄR

En så himla fin liten vas där en enkel solitär verkligen får sätta pränt på intrycket.

Oftast är ju det lilla enkla, spontana och inte så pretentiösa det som vi uppskattar allra mest, inte sant?

Gillar du kudden ovan i bild så finns denna HÄR och i tre färgställningar om du inte gillar blått.

Fina kudden Bibi HÄR som är den första produkten i samma anda som vasen Liv som Malin har tagit  initiativ till i svallvågorna av pandemin då det var omöjligt för dem att resa till Thailand och besöka de lokala hantverkarna som man annars samarbetar med där för att tillverka korgar, kuddar, keramik osv.
En svensktillverkad kudde i samarbete med Hitex i Svängsta som producerat mattor av hög kvalitet sedan 1982, ett hantverksprojekt i Sverige som motpol till de hantverksproducerade produkterna från Thailand som blivit Mimou’s signum.
Kudden Bibi tillverkas av tuftad rya av ull och lin på en botten av återvunnet fibermaterial, och baksidan är av Mimous tätslagna hellinne som återfinns i många av Mimou’s mest omtyckta produktserier.

Kudden finns i två kulörer och även denna med 20% rabatt om du kikar HÄR

Ovan skymtar även ett stort mönstrat kuddfodral som man fyller med ett överblivet täcke, fodralet sytt i ett kraftigt tyg med vackert jaquardmönster och finns HÄR, blå kuddar i sammet från Mimou HÄR, en vit pläd i tvättad hellinne HÄR samt ett vitt kuddfodral i tvättad lin 50×70 cm HÄR

Lilla fina August som nu känns så vuxen och stor när Agathon har flyttat in här hos oss. Jag var lite orolig att han skulle vara elek mot den lille men det har visat sig vara precis tvärtom. Han tar sig an rollen som storebror på ett över förväntan bra sätt och gillar vår nya familjemedlem betydlig bättre än vad Affe gör.

Handdukarna av magiskt fin kvalitet har jag tipsar om tidigare, och dessa finns i en massa fina kulörer och olika storlekar.

Handdukarna finns HÄR

Måste ju även slå ett slag för de fantastiskt fina gardinerna från Mimou i helt underbar kvalitet och som finns i många olika varianter.

Ovan ser du ett smakprov från min lägenhet i stan och vill du spana in samtliga gardiner från Mimou så finns dessa HÄR och en del med REA så passa på!
Hoppas du gillade detta inlägget och att du kika in här snart igen, det betyder så himla mycket för mig!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *