*Betalt samarbete med Lamp24*

I detta inlägget i samarbete med Lamp24 vill jag tipsa Dig om om fina designlampor som jag gillar lite extra, och gemensam nämnare för dessa är att de kommer från det italienska belysningsföretaget Flos.
Hos Lamp24 hittar du massor med belysningsprodukter i alla olika kategorier, stilar och med både lite billigare varianter och fina designvarumärke som tex nyss nämnda Flos, Foscarini, Artemide, Louis Poulsen mfl, ja garanterat något för alla och en var.
Utöver själva belysningseffekten, så blir ju fina designlampor en del av inredningen och är med och sätter stilen som tjusiga inredningsdetaljer!

Senaste tillskottet av designlampor hemma hos oss är lampan ovan som heter Piani och kommer från Flos.
Denna lampan och samtliga andra lampor från Flos kan du från 3/3 2021 tom 9/3 2021 köpa med 15 % rabatt.
Ett jättebra tillfälle att slå till på en designlampa som du funderat på och gärna vill ha i ditt hem.

Med sin speciella design är bordslampan Piani designad av den välkända designduon R. & E. Bouroullec definitivt ett blickfång där den placeras.
Min lampa är i hög-glansigt svart utförande, men finns även tillverkad av ekträ samt i det exklusiva materialet basaltsten, vilket då placerar lampan i en helt annan prisklass.

Ja, att inreda med fina  designlampor är något som de flesta av oss inredningsintresserade gillar, och då inte enbart ur belysningssyfte, utan även för att det är fina inredningsdetaljer i sig själva.
Tjusiga designlampor från de mest kända varumärkena kan ju vara riktiga dyrgripar, men det finns faktiskt en del fina lampor som är superfina utan att kosta så himla mycket, i detta inlägget blir det en mix av båda delarna.

Tips!

Ett bra sätt att komma igång är att utgå ifrån allmänbelysningen, dvs en taklampa som ger det övergripande ljuset i rummet och sen bygga på med punktbelysning och stämningsbelysning i form av spotlights, riktade vägglampor, bordslampor i fönster, golvlampa osv, vidare till mindre ljuskällor som tex levande ljus.
En bra grundregel att ta till när det gäller belysning är att hellre välja flera olika belysningskällor i ett rum än en enda ljuskälla med “mycket ljus”, ja faktiskt så många som 5-7 olika belysningskällor från olika lampkategorier bör man ha i ett rum om man ska inreda enligt de riktiga belysningsproffsens tips och anvisningar.

I mitt fönster ovan ser du lilla fina Piccolo Gatto, och denna hittar du om du kikar HÄR

Gillar du lampan Gatto så finns denna även i en större storlek och denna finns HÄR

Hemma i stan har jag även storfavoriten Snoopy designad av Achille & Pier Giacomo Castiglioni  redan år 1967 och still going strong! En lampa inspirerad av den ikoniska seriefiguren Snobben, såklart!
Lampskärmen är gjord i svart emaljerad metall och foten i vit marmor, kan dimmas och ger ett mjukt behagligt ljus.
Gillar du denna så finns den även med en grön skärm HÄR

Ovan i bild ser du ytterligare en Flos-favorit i min ägo, nämligen Taccia Mini som är en mindre variant av den ursprungliga och betydligt större Taccia’n HÄR.

Om jag fick önska fritt så skulle hemskt gärna den tjusiga takarmaturen Zeppelin designad av Marcel Wanders få flytta in och hängas upp ovanför vårt matbord.

1 kommentar

  1. Charlotte

    Är sugen på den stora gattton i mitt fönster men den är ju hela 38 cm där den är som bredast. Upplever du den för stor och att sticker ut för mkt och ligger emot fönstret? Hur bred är din fönsterbräda?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *