Inredningsnyheterna v.08 / 2021

av | feb 27, 2021 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

Dags att summera veckans inredningsnyheter som släppts under ännu en sportlovsvecka som kantats av bla ny besked när det gäller corona-restriktioner och annat som inte känns särskilt peppande.
Ett år av restriktioner och ett samhälle som ställts på dess kant på många olika sätt påverkar oss alla på ett eller annat sätt.
Heminredningsbranschen är i dessa tider den bransch som kanske klarat sig allra bäst, och devisen ”Mitt hem är min borg och trygga plats” har nog aldrig känts mera up to date än under 2020-21.

Nu kikar vi vidare!

Artilleriet har i samarbete med småskaliga Tre Sekel tagit fram ett alldeles eget kök som vi ser via bilderna här ovan. Säkert ett smart drag i dessa tider då många passar på att renovera och göra fint hemma när men inte kan ge sig ut och resa osv.
Varje kök som är kundanpassat produceras lokalt av skickliga hantverkare hos Tre Sekel i Tibro och
skåpramar, lådor och dörrar tillverkas av massivt trä från svenska skogar. Eken behandlas med såpa eller genom rökning, en yta som tål att slitas med värdighet.

HTH Kök är även de aktuella med ett nytt kök med hantverkskänsla, köket heter Nordic Creation som är en nytolkning av den klassiska köksinredningen som på ett modernt och innovativt sätt förenar köket med resten av hemmet.
De öppna strömlinjeformade lådorna i massiv ek kombineras med eleganta detaljer i svart, som blir en fin kontrast till det ljusa ekträet.

Rosti Mepal har släppt deras klassiska Margrethe-skål i tre nya kulörer varav kulören Hummus ovan i bild är den som tilltalar mig personligen.
Övriga kulörer som släppts är en gul Curry samt orange Carrot.

Påsken har gjort sitt intåg på Strandvägen 1 i Stockholm där anrika Svenskt Tenn huserar, och i vanlig ordning så är det både kulör och mönsterprakt som regerar.

Senaste nytt från det italienska belysningsvarumärket Foscarini  är takpendeln Bump som är formgiven av designduon Ludovica + Roberto Palomba.
Lampans yta påminner om bucklig metall och skiftar karaktär beroende av färgval och finns i tre olika storlekar.

Borås Tapeter skickade ut ett pressmeddelande om deras senaste kollektion Chalk som är en stor kollektion tapeter med en unik och levande känsla av handmålade kalkväggar.
Ett varmare och mer klätt alternativ till färg, med ett vackert och autentiskt uttryck. Vi har valt varje nyans med stor omsorg – sobra, jordnära toner som klär rummet i en skön naturnära känsla. Alla med en oregelbunden struktur och matt yta, för ett lugnt och harmoniskt samspel med din inredning.

Örsjö Belysnings senaste takpendel syns ovan i bild och bär namnet Tell och fått sin design av ADDI.

Ovan i bild ser vi den nya takpendeln Malumaformgiven av den prisbelönta japanska designern Fumie Shibata för Fritz Hansen
Maluma består av en serie av tre taklampor i färgat, handblåst glas med matchande upphängning – en kombination av mjuka former och frostat glas med skandinavisk inspiration.

Danska Gubi  vars vårnyheter har putsats ut i små omgångar våren 2021, skickade i veckan ut ett pressmeddelande om stolsnyheten ovan.
Gubi introducerar nämligen MR01 Initial Chair, en stol av Mathias Steen Rasmussen som ursprungligen designade stolen/fåtöljen för meditation och avkoppling i sitt egna hem.

Nu släpper Frida Ramstedt en uppföljare till sin succébok Handbok i inredning och styling, nämligen boken ovan i bild som är en övningsbok med samma tema som den föregående boken.
Med över 65 metodiska och kreativa övningar får du hjälp att använda inredarnas yrkesknep i ditt eget hem steg för steg.
Boken är upplagd som en inredningskonsultation med vägledning genom hemmets rum, med konkreta uppgifter för att skapa effekt direkt.
Läs mer HÄR

Det amerikanska designföretaget Emeco lanserar pallen Za tillverkad av återvunnen borstad aluminium.

En pall som går att få I tre olika höjder och som formgivits av Naoto Fukasawa
Se kollektionen HÄR

Prettypegs som gjort sig kända f bör derasen, knoppar och fronter för att personifiera IKEA-möbler med, lanserar den nya kollektionen Bertil där benen verkligen får stå i fokus!
Med generösa trendiga proportioner och jordnära toner kommer Bertil utan tvekan att skapa stor förändring för dina befintliga möbler.
Kollektionen lanseras i mars och kommer finnas tillgänglig i totalt 11 olika utföranden, – tre höjder och fyra olika färger och kommer.

*samtliga bilder i inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *