*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej fina kompis hoppas allt är fint hos dig denna tisdag som även enligt  almanackan är Trettondagsafton och i morgon Trettondagen som är en röd dag…julens sista helg skulle man kunna säga.
Och sen börjar vardagen igen och januari rullar på i all sin tristhet, hahaha ad deppigt detta låter men januari och februari är väl ändå årets tristaste månader och kanske lite extra i år iom Covid-19…
Jag stannar dock kvar i glittret kring Nyårsafton en stund till, idag vill jag nämligen visa dig min nyårsdukning som utlovat.

Min dukning gick i vitt, grågrönt och silver som du ser och jag blev själv väldigt nöjd med det hela när det var klart.
Till årets sista dag bör man ju duka lite extra festligt för att förstärka måltiden och kvällen som gör avstampet in i det nya året.
Att duka lite extra fint både till vardag och fest är något att lägga vikt vid tycker jag, och det spelar ingen roll om man bara är två är väldigt många!

Jag använde i stort sett bara sådant som jag redan hade i mina skåp här hemma men köpte nya grå kronljus på REA HÄR , gråa pappersservetter och servettringar som jag hittade i en butik här i byn, finns fina servettringar HÄR och HÄR, och till nästa dukning ska jag införskaffa dessa.

Blommorna är leftovers från julen som jag arrangerade om, kulorna på bordet ar julgranskulor från granen, och som bordsduk använde jag två älskade vita linneplädar som jag haft länge.
Det är det allra bästa tycker jag att använda sig av sådant som man redan har och sätta samman dukningen med olika typer av porslin, mixa till sin egen stil och använda den fantasi som man har..

Porslinet kommer från Ståhl Keramik och även det avlånga fatet med blockljusen på från samma varumärke och min kulör är denna grågröna som är så fin.
Glasen är champagnekupor i kristall utan speciellt varumärke men liknande finns HÄR och fler fina champagnekupor HÄR , de andra små vinglasen på låg fot kommer från Serax och finns på REA HÄR

Ljusstakarna kommer från Svenskt Tenn och Classic Collection och vaserna är blandning av vaser från Svenskt Tenn och helt vanliga no brand vaser tex HÄR och de pyttesmå vaserna HÄR som jag använder till solitärer och små kvistar.

Jag brukar nästan alltid duka med linneservetter, vi använder alltid sådana till vardags när vi äter, men här blev det pappersservetter från eftersom vi skulle äta en massa skaldjur.
Ja, då känns det fräschare att byta servett många gånger, tycker jag, men jag hade en random tygservett i knät som extra säkerhet eftersom jag ALLTID spiller…

Fina grå tygservetter hittar du förresten även HÄR

Besticken fick även denna gång vara Bernadotte-besticken från Georg Jensen på REA HÄR , då det är mina favoritbestick som både är snygga och vilar skönt i handen.
Vi använde även våra skaldjursbestick design Leif Mannerström, men dessa kom inte med i bild, tyvärr.

Ja, så där såg det ut när vi firade en stillsam men mysig nyårsafton här hos oss och det var en så himla fin kväll med bästa sällskapet och godaste maten man kan önska sig.
Nu blir det ännu en mysig kväll med samma sällskap och snodd på samma meny som vid nyår fast ingen hummer utan hummersoppa och löjrom med tillbehör och gott bröd.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *