Lite mera motvals…

av | jan 1, 2021 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*inlägget innehåller annonslänkar*


Hej fina vän och välkommen hit 2021!
Jag hoppas att din nyårsafton blev som du tänkt dig och att du hade en fin kväll.
Vi hade det riktigt mysig och fint på alla sätt och det fanns inte något mer att önska alls.
Startade dagen med en promenad längs med havet som så många gånger under det passerade året, jag har för länge sedan tappat räkningen över hur många långa promenader det har blivit just längs med havet här i Båstad, en underbar plats om någon att befinna sig på i dessa hemmatider.
2020 som var ett år av kämpighet och besvikelser för de flesta av oss, några har drabbats mer och andra lite mindre men visst är vi mitt i allt det som händer alla och en var.
Värst är det såklart för dem som förlorat någon älskad, och med det i tanken hoppas jag att de flesta av oss tänker till lite extra i olika sammanhang.
Jag hör och ser att många förmedlar tanken om att 2021 ska bli ett så mycket bättre och ljusare år för oss alla, ibland lite som om någon kom och svingade att trollspö någon gång vid tolvslaget..och jag tror att hade det nya året haft en aning om vilka högt ställda förväntningar som vilar på dess axlar, hade det nog gått och gömt sig..
Älskar tanken och vill gärna tro på det samma men någonstans i bakhuvudet mal känslan och förnuftet ändå att iallafall starten av 2021 blir minst lika kämpigt och att vi under året måste lära oss att acceptera och vänja oss vid en nyvärld.
En ny och annorlunda verklighet för oss alla, inte utan möjligheter så klart, men annorlunda.

Så tacksam och glad över att kunna fortsätta vistas här i den lilla älskade byn vid havet där vi en gång hade ett fint sekelskifteshus med vita knutar, men det precis som mycket är historia nu och tiden läker alla sår, mer eller mindre..
I ur och skur genom alla årstider och dess skiftningar, lika vackert och underbart oavsett väder, ja det finns ju kläder för alla väder, som tex min bästa kappa HÄR  någonsin som jag tipsat om förut…

Mot havet, frisk luft och bästa motionen för alla, att gå långa raska promenader varje dag är bästa träningen för mig i kombination med pilates och yoga.

Min kappa verkar vara slutsåld i nästan alla storlekar  men finns fortfarande kvar och just nu med 20% rabatt. Här nedan tipsar jag om 8 liknande kappor listade från vänster till höger i den ordningen de finns i collaget.

 

1. Ankellång kappa med huva från Röhnisch HÄR

2. Parkas HÄR

3. Kappa från Ralph Lauren  med pälskrage HÄR

4. Lång kappa med vadderad hög krage HÄR

5. Kappa med knytning i midjan HÄR

6. Lång dunkappa med luva nu 30% rabatt HÄR

7. Quiltad lång kappa med täckt dragkedja HÄR

8. Dunkappa med hög krage nedhasade axlar HÄR

En plats som gör mig lycklig och ger mig ro och önskar att jag hade ett pyttelitet gammalt hus att inredaså som jag älskar och trivs med.

Dock som sagt otroligt tacksam över att trots allt kunna varar här och nu.

Det är så vackert här, och har. man tur kan man få se en säl eller två ligga och guppa förnöjt ute på stenarna där.

Jag kunde ju med lätthet ha tagit årets första kalla bad här nere vid bryggan 50 m från ytterdörren, en ynnest att ha havet och den allra finaste badplatsen  med året-runt-brygga så himla nära.
Men vägrar haka på trenden med skrytbad som ska visas upp och intygas, det måste ju vara helt vidrigt kallt just nu tänker jag.
Och är det något jag ska försöka lova mig själv under det kommande året så ska jag försöka vara lite mera motvallskärring, fast på ett positivt sätt.

Inte bry mig om vad alla andra gör.
Inte bry mig om vad andra tycker
Inte bry mig om hur mycket alla andra kan och hinner med
Inte oroa mig för att vara fel
Inte vara så hår mot mig själv utan mera accepterande och inse att alla kan inte allt.

Inget man lär sig i en handvändning och svårt att lära gamla hundar sitta som sagt, men ska börja småskaligt och att just strunta i vinterbad blir en lättsam start.
Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag inte skulle göra någon årskrönika som jag gjorde i fjol och tidigare år eftersom det varit ett ganska händelselöst år.
Tänker dock att det måste finnas några highlights att visa så tänkte hör om du tycker att det vore kul?

Skriv gärna en kommentar här nedan, så vet jag!

Kram

5 Kommentarer

 1. BM

  Tänkvärt och fint skrivet! Highlights är välkommet!

  Svara
 2. Ann-Christin Muller

  Tack for din fina blogg som jag verkligen gillar precis som den är.
  GOTT NYTT 2021

  Svara
 3. Ann-Christin Muller

  Tack for din fina blogg som jag garna laser precis som den är.
  GOTT NYTT 2021.

  Svara
 4. Lillevi

  Som sagts tidigare var 2020 ett annorlunda år på många sätt. Vi har alla utmanats att tänka och agera annorlunda. Men jag tycker att det goda det fört med sig är att vi tvingats titta och lyssna inåt. Vad är egentligen viktigt? Att många av oss blivit mer rofyllda, känt tacksamhet för det lilla. Naturligtvis har hälsan ställts i fokus, promenader träffas ute i naturen och umgås då vädret tillåter. Vi har upplever jag stressat mindre och med det haft mer tid för återhämtning framförallt psykiskt. Håller med dig om att promenader är det bästa för kropp och själ. Tack för en superbra blogg och IG konto . Gott nytt år!

  Svara
 5. Anne

  Kram til dig 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *