Ett Hemnet-span ur trendperspektiv

av | aug 4, 2020 | Bostad, Veckans Hemnet-favorit

Idag kikar jag in för att visa Dig ett fint Hemnet-span som jag fick nys om tidigare idag.
Ett span ur trendperspektiv kan man säga ur flera olika perspektiv, stilen är vardagsnära och känns ostylad även om den faktiskt är det, okonstlat och levnadsvänligt som motsats till många tidigar stylingar som vi sett genom åren där allt är ordnat till perfektion.
Nu vill vi visa upp levande hem och att man faktiskt bor där och inte bara beundrar allt tjusig på avstånd.

Närheten och möjligheten till utomhusliv, ja inte minst under detta året har nog allt fler funnit stor glädje till just detta, att ha sin egen lilla oas av grönska och frisk luft, om än i litet format mitt i city.
Och visst ser balkongen med direkt anslutning till köket mycket inbjudande ut?

Köken som tidigare oftast var väldig påkostade med material som tex marmor och mässing,  tar nu en liten omvändning och blir över lag lite mer rustika och avskalade och därmed faktiskt mer funktionella för allt det som köket faktiskt är till för.
Kök som detta, stort eller litet  med såkallad  restaurangkökslook är ju faktiskt geniala, ja kök i restauranger där man lagar mat professionellt ser ju ut just så av en anledning….

Industristilen med tex industriglasväggar, metalltrappor osv verkar vi aldrig bli trötta på, och lightvarianten här ovan i vitt som tar dig upp till plan två är ju väldigt snygg,  men kanske inte funktionell för alla och en var?
Jag som tex har två små hundar som hänger efter mig hackni häl hade ju inte kunna bo så här och säkert samma om man har hyfsat små barn..små detaljer att tänka på innan man faller handlöst för en bostad…

Vardagsrum med synliga takbjälkar och murade väggar som påminner om en annan tidsepok, ja denna bostad med adressen Vulcanusgatan 4.
En charmig bostad från 1920 med vackra originalfönster, vita trägolv och sneda, höga tak med bjälkar som renoverats och uppdaterat varsamt och som inbjuder till ett boende utöver det vanliga.
Här bor man i ett lugnt område, mitt i Stockholm, med både city och Kungsholmen på promenadavstånd.

Färgskalan med naturens toner och tydliga brunbrända kanelbruna nyanser som man kan säga är ”det nya grå” under hösten 2020.
Eller nja, att mixa brunt och grått är ju rasande snyggt, så skippa inte grått för allt i världen!

Denna bostad har både en balkong på nederplan och en takterrass på plan 2, lyckan i detta måste ju vara enorm inte sant?

Jag avslutar detta svepet med några bilder ftån sovrummet som är då himla fint i all dess enkelhet.
Som vanligt finns det massa fler bilder och info att ta del av hos mäklaren som i detta fallet är inga mindre än Historiska Hem.

*Mäklarbilder Fotograf @johanspinell och styling @rydmanshem

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *