En inspirerande dag med Mimou & Minta

av | jul 17, 2020 | Bloggkärlek

Som utlovat kommer här ett inlägg om min helt fantastiska torsdagseftermiddag i Ronneby, och närmare bestämt i den fina inredningsbutiken Minta som drivs av Malin som även är grundare och eldsjälen som står bakom, framför och mitt i navet av det underbara varumärket Mimou .
Ett varumärke vars produkter jag ofta lyfter fram här hos mig eftersom jag älskar designen, de fina materialen och hållbarhetstänket, vördnaden inför riktigt traditionellt hantverk som går som den röda tråden genom allt.
Jag har sugit en stund på karamellen, så där som man gör när man upplevt något fint, kärleksfullt och energigivande som man vill dela med sig av, men samtidigt känner att ”hur jag än försöker formulera känslan så blir det lite för platt…”

Men jag ska försöka, försöka beskriva hur fint det var att få tillbringa si sådär 4-5 timmar tillsammans med Malin  och ta ta del av all hennes kunskap, höra hur hon brinner för det hon gör med den egna butiken, med varumärket och alla andra sidoprojekt som hon bollar. En helt fantastisk kvinna, entreprenör och vän som jag är så glad att jag fått lov att lära känna en liten smula…

Jag tänker att vi startar med att kika in i den fina hörnan där våra fina möbler från vår italienska agentur Ethimo har fått den äran att ta plats ibland allt annat fint.
Malin fastnade precis som jag och många andra för stolen Kilt tillverkad av finaste certifierad teak med lindat väderbeständigt snabbtorkande rep, och visar här att denna stolen är precis lika fin som inomhusstol till ett matbord som till utomhusstol.
Kilt finns i flera olika utföranden och här ser du matsolen samt den den nya lounge-stolen.

Malin visar här ovan i bild upp den nya kudden Bibi som är en första produkt i ett sprillans nytt projekt som Malin har tagit initiativ till.
En svensktillverkad kudde i samarbete med Hitex i Svängsta som producerat mattor av hög kvalitet sedan 1982, ett hantverksprojekt i Sverige som motpol till de hantverksproducerade produkterna från Thailand som blivit Mimou’s signum.
Kudden Bibi tillverkas av tuftad rya av ull och lin på en botten av återvunnet fibermaterial, och baksidan är av Mimous tätslagna hellinne som återfinns i många av Mimou’s mest omtyckta produktserier.
Malin berättar dessutom alltid så engagerat om sina produkter i detalj, hur det går till från idé till färdig produkt och det är svårt att inte ryckas med av hennes entusiasm.

I de stora butiken Minta  hittar man alla produkterna som finns i Mimous eget sortiment från tapeter, textiler, korgar, keramik, belysning, parasoller och bambumöbler till en del andra kända varumärkens produkter.
För att nämna några som jag minns på rak arm så finns det krukor från Bergs Potter, belysning från flera varumärken, porslin från Mateus mfl och vill du ta reda på exakt vilka varumärken som finns så kika på hemsidan som jag länkat till ovan.

Böcker on display och bland annat inredningsboken Handbok i inredning och styling som duktiga Frida Ramstedt med bloggen Trendenser  står bakom.
Tänk så många duktiga och oerhört drivna kvinnliga entreprenörer och kreatörer det finns i inredningsbranschen, det gör mig så glad!

Ovan i bild ser du en del av de fina pappersprodukterna från Mimou, pappersprodukter som är handgjorda av det fantastiska materialet bambu.
Anteckningsböckerna består av 40 handgjorda pappersark och mslaget på varje bok är handtryckt och inlagan består av otroligt vackert papper av bambu och är särskilt lämpat för kalligrafi.
Även Mimou’s posters tillverkas av skirt handgjort bambupapper med handtryckta grafiska mönster där trycket är ett hantverk vilket gör varje poster unik.

Jag avslutar detta inlägget med en fin bild som jag tog i smyg på Malin när hon berättade om de nya gardinerna som kommer nu till hösten.
Du vet säkert vid detta laget att jag älskar gardiner från Mimou och har sådana hemma i stan och givetvis är det Malin som fått mig att tycka om gardiner, det gjorde jag nämligen inte förut.
Vill du spana in gardinerna hemma hos mig kika HÄR och gardinskolan hos Mimou hittar du HÄR

Malin är lite som jag skygg inför att stå framför kameran, och gillar ej heller att tala inför en massa folk, små egenheter som jag själv känner igen mig i och kanske är det just de där små sakerna som gör att vi klickar så bra?
Säkerligen inte enbart det, jag känner sån stor beundran inför allt som Malin står för, hur hon driver sitt företag och hur hon handlar livet och dem hon möter på sin väg.
Jag hoppas att jag lyckades återge en av de finaste eftermiddagarna på länge på ett rättvist sätt och hoppas även att du fått upp ögonen för Mimou och Minta om du inte redan känner till dem.

Ha en fin kväll.

Ps. Detta inlägget är inget betalt samarbete eller sponsrat inlägg på något sätt utan bara skrivet från botten av mitt hjärta om något och någon som jag tycker mycket om.

1 kommentar

  1. Jenny

    Finta saker och färger får bli ett besök när jag har vägarna förbi. Måste fråga dina vita skor såååå snygga finns dom att köpa ??

    Mvh jenny

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *