Skapa blåvit sommarkänsla!

av | maj 9, 2020 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*inlägget innehåller annonslänkar*

Under 2020 har kulören Classic Blue utsetts till  Color of the Year av färginstitutet Pantone, en klassisk blå nyans som älskas av många och som som vi ser mycket av just nu både när det gäller inredning och mode.
Jag personligen har aldrig varit så förtjust i blått men de senaste åren har denna kulör tilltalat mig allt mer, och nu under sommarmånaderna tycker jag att kombinationen blåvitt är otroligt fint och fräscht.
I detta inlägget bjuder jag på inspiration med nyss nämnda färgkobo i fokus, ett tema som jag hoppas att du ska gilla och bli inspirerad av.

Gardinlängderna ovan i bild hittar du HÄR och gillar du sammetsöverkastet kika HÄR

Ett bra tips när det gäller trendkulörer är ju att dessa byts när nästa trend kommer, så om det är viktigt att vara trendriktig (det tycker inte jag) bör man kanske inte gå all in med denna kulör och tex måla hela huset, köpa stora möbler eller tex kakla ett badrum eller köpa ett nytt kök i just den kulören.
Skulle det däremot vara så att just din favoritkulör blir trendig vid tillfälle så är det ju inget problem, då kommer du vilja behålla tex köket trots att trenden ebbar ut.
Satsa istället på inredningsdetaljer och textilier i tex blått som är trendigt just nu, och addera dessa till en neutral bas, så kan du ta in önska mängd av trendkulören och enkelt plocka bort om/när du tröttnat och vill ha en annan accentkulör.
Så gör jag med mina textiler som jag har hemma hos mig, jag byter accenter efter årstid, humör och till viss del trender men med detta sagt ska man inte slänga allt och köpa nytt utan gärna köpa sådant som man vill ha länge och plocka undan/ plocka fram igen.

Det quiltade överkastet ovan i bild hittar du HÄR och stolen hittar du HÄR

Vill man gå ett steg längre så kan man ju köpa en möbel klädd i trendriktig textil, men då ska man ju verkligen gilla blått isåfall!

Djupstoppad soffa i sammet HÄR

Soffa i sammet med stomme av plywood HÄR

 

Pall med fransar HÄR

Skåpet ovan har jag gillat riktigt länge och just nu med 20% rabatt HÄR

Skira gardiner i linnelook HÄR

Stol i sammet med stoppad rygg  HÄR

Stapelbar stol i blå sammet HÄR

Kökshandduk i linne nu med 20% rabatt HÄR

Ta in blå textilier i badrummet och här ovan ser vi överst i bild ett set med frottéhanddukar från Ellos HÄR och frottéhanddukar från Lexington HÄR samt badrock från Gant HÄR

Klassiskt blåvitt porslin från Royal Copenhagen och här i form av den nya varianten av Blå Blomster av konstnären Wouter Dolk som designat nya Blomst.
Blåvitt porslin är jag nästan säker på att du har om du tittar i dina gömmor, eller om inte så finns det bra fynd att göra på loppisar om man inte vill köpa nytt.

Klassiskt blåvitt porslin från Rörstrand med omtyckta Mon Amie och Ostindia mfl.

Blå nyanser i symbios och duken av linne hittar du HÄR

 

Handvävd matta av viskos med diagonala ränder med 20% rabatt HÄR

Poster ”Do something nice” hittas HÄR

Addera en fin tavla eller inramad poster med inslag av blått och hämta upp samma kulör med hjälp av en kudde som här ovan i bild….

….eller gå steget längre och tapetsera med en tapet med fint blått mönster eller kanske måla ett rum i den blå nyans som du gillar…

Tapeten Poppy från Mimou i fin blå nyans HÄR

Fina tapeten Karolina med vitt bladmönster på blå bas HÄR

Du hittar en massa fina bäddset i blåvitt och dessutom med bra rabatt just nu om du kikar HÄR

 

Hoppas du blev inspirerad att inreda med klassiskt blå nyanser.

Ha en fin kväll.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *