Fiolfikus Love

*inlägget innehåller annonslänkar*

Ett stående inslag här hemma hos mig när jag visar bilder är ju den ståtliga fiolfikusen som bor i vår matsal, en växt som jag köpte för ca 4 år sedan och som sedan växt så det knakar minst sagt.
En mycket älskad växt som jag är så rädd om ja vem hade kunnat tro att denna som räddades från en hörna i blomsterbutiken här i närheten skulle växa till sig och bli så himla fin.
Ja tänk att en grön växt i sig kan sprida så mycket glädje, ja ett litet lyckopiller eftersom man blir glad varje gång man ser den.

Varje gång som fiolfikusen figurerar på Instagram så får den en massa beröm och även följande frågor:
1. Hur sköter du den för att få den så fin?
2. Var kommer krukan ifrån ?

På första frågan är svaret att jag egentligen är lika förundrad själv eftersom jag brukar ha motsatt inverkan på växter hahaha.
Men med denna har jag försökt mitt yttersta, och kan rekommendera att man hittar en lämplig plats med lagom mycket solljus men inte direkt i sol, låt växten stanna på samma plats och flytta inte runt den, vattna med inte iskallt vatten 2 ggr i veckan, spraya bladen med ljummet vatten då och då och ta bort damm osv ge växtnäring ca en gång i månaden. Dutta lite med den hahaha…

Min fiolfikus var inte alls så här stor utan betydligt mindre, kanske 1/4 av nuvarande storlek och vill du slå till på din egen att vårda och följa i växten, kika HÄR
På fråga två är svaret Plantagen, egentligen en utekruka men lika fin inomhus tycker jag…vet inte om denna finna kvar men annars kan du slå till på denna variant, en kruka som jag själv är sugen på att slå till på.

Så här ståtlig och fin efter ca 4 år som sagt och tilläggas bör att vi har ca 3.80 till tak här hemma.
Man glömmer ju också fort hur något såg ut från början och då är det ju toppen att ha ett arkiv här i bloggen att gräva ur..

…ta da!
Så liten då och kompakt…och tänk vad lite tålamod kan föra med sig…
Spana även in så annorlunda det såg ut här hemma…tex tavelväggen i hallen som skymtar där bakom är ett minne blott.

Monstera är en annan växt som jaga har tur med här hemma hos mig, en lättskött växt verkar det som och som du kan beställa online om du kikar HÄR eller om du föredrar en konstplanta så finns en fin sådan HÄR
Krukorna med silverfat kommer från Svenskt Tenn och är även de storfavoriter hos mig!

Kram

1 reaktion på “Fiolfikus Love”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.